INSIDER

Imádkoznak a gyerekek a koronavírusos Böjte Csabáért: „Istenem, add, hogy ne legyünk újra árvák!”

Megkapta a koronavírus-fertőzést Böjte Csaba ferences rendi szerzetes is, százezrek imádkoznak világszerte a gyógyulásáért. Böjte atyát egy budapesti kórházban ápolják. Árvái, akik korábban elvesztett szüleik helyett őt tekintik atyjuknak, azt kérik Istentől, ne engedje, hogy ismét árvákká váljanak.
  • Szerző: Ripost

Mint azt a .hu elsőként hírül adta, Böjte Csaba saját Facebook oldalán jelentette be, hogy őt sem kerülte el a világjárvány.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Bors

„Megvolt a koronavírus teszt és sajnos pozitív lett az eredmény! Ez a pozitív teszt azt mutatja, hogy nem csak a külvilágban, de már az én szervezetemben is konfliktus, háború zajlik„ – írta. Néhány óra leforgása alatt töb­b mint tízezren kívántak neki gyógyulást. A tüneteiről is beszámolt. „Ezt a csetepatét én úgy érzékelem, hogy sokat köhécselek, fáradtabb vagyok és főleg nem mehetek az emberek közé, nem tarthatok szentmisét, valószínű, hogy nem is tudnék egy órácskát beszélni köhögés nélkül.”

Szerdán az orvosai tanácsára már senkivel nem beszélt telefonon sem.

„Nehezemre esik a beszéd. Most pihennem kell, ezért visszavonulok egy pár napra„ – közölte állapotáról szerdán.

Tegnap már arról kaptunk hírt, hogy az árvák megmentőjét egy budapesti kórházba szállították. Állapotáról nem közöltek részleteket, de azonnal imalánc indult a gyógyulásáért. Köztudott, hogy az atya fáradhatatlanul dolgozik az árván maradt és hátrányos helyzetű gyermekekért, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány már nemcsak Déván, hanem több helyen működtet gyermekotthont, és a gyerekek az atyát apjukként szeretik és tisztelik. Most imájukban azt kérik Istentől: gyógyítsa meg gondviselőjüket, ne tegye őket ismét árvává.

Fotó: magnificat pont ro

Böjte Csaba állapota stabil. A kórházból nyugtatta meg az érte aggódókat:

Istennek legyen hála azt mondják, hogy stabil az állapotom, én is jól érzem magam, biztonságban. Imádkozom mindazokért...

Közzétette: Böjte Csaba2020. november 19., csütörtök

 

Ma jelenik meg új könyve

Böjte Csaba számos könyvben, interjúkötetben fogalmazta meg gondolatait, legújabb könyve éppen most jelenik meg Böjte Csaba füveskönyve – Örömhöz segítő gondolatok címmel.

Fotó: libri pont hu

Az atya könyvét a járvány miatt egyébként is online mutatták volna be, az egy héttel ezelőtt vele készült felvételt Facebook oldalán adták közre.

 

Beszélt a járványról a nak

„A pánik sohasem jó, a pánik semmire sem megoldás” – mondta a -nak Böjte Csaba tavasszal a járvány kitörése után. Azt mondta: mivel nem orvos, magáról a vírusról nem tud nyilatkozni, de felhívta a figyelmet: maradjunk nyugodtak.

„A koronavírus reális probléma, de nem tesz jót, ha fokozzuk az indulatokat. Az emberiségnek szembe kell néznie ezzel a problémával és bízom benne, hogy sikerül túllenni rajta.„

És ezeket olvastad már?