Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2020.03.08.

Íme a legfrissebb hírek a koronavírusról

Fokozódik a helyzet a koronavírus miatt világszerte.

Magyarország

A Wizz Air azonnali hatállyal felfüggeszti milánói, trevisói és bergamói járatait a koronavírus miatt – közölte a légitársaság vasárnap az MTI-vel. A döntést, amely a Budapest és Debrecen, valamint Milánó-Malpensa közti járatokat érinti április 3-áig, az észak-olaszországi régió lezárásával és a koronavírus terjedésének megakadályozásával kapcsolatban elrendelt intézkedésekkel indokolták. Az érintett járatokra foglalással rendelkező utasokat a lehető legkorábbi időpontban automatikusan tájékoztatják. A jegyüket a wizzair.com honlapon és a légitársaság mobilalkalmazásában megvásárló utasok e-mail értesítést kapnak, amelyben választhatnak a viteldíj teljes összegének visszatérítése, vagy 120 százalékának WIZZ számlára jóváírása között.

Fotó: Shutterstock

Irán

Negyvenkilenccel nőtt Iránban vasárnapra virradóra a koronavírusban elhunyt emberek száma az egészségügyi minisztérium bejelentése szerint, ezzel a járványnak már 194 halálos áldozata van a síita államban.

Az Iran Air iráni légitársaság vasárnap bejelentette: bizonytalan időre felfüggeszti összes Európába induló és onnan érkező járatait. A társaságnak az IRNA iráni állami hírügynökséghez eljuttatott közleménye szerint a döntést azután hozták, hogy több európai ország „tisztázatlan okokból” kitiltotta légteréből az Iran Air járatait.

Szombaton az IRNA tudósítása szerint belehalt a fertőzésbe Fatima Rahbar, az iráni parlament februárban megválasztott egyik konzervatív képviselője. A héten egy másik képviselő, Abdulreza Meszri az iráni állami televíziónak elmondta, a februárban megválasztott parlamentnek már 23 tagja lett fertőzött.

Ausztria

Erősen emelkedett az új koronavírus-fertőzöttek száma Ausztriában, vasárnap reggelig 104 embernél diagnosztizálták a vírust – közölte az osztrák egészségügyi tárca.

Szombat estig 81 Covid-19 vírusfertőzöttet tartottak nyilván. A tárca szerint eddig 4509 emberen végezték el a koronavírus-tesztet. A legtöbb, 36 fertőzött Alsó-Ausztriában és 32 Bécsben van, Tirolban és Stájerországban nyolc-nyolc, Salzburgban és Felső-Ausztriában hét, Burgenlandban és Vorarlbergben egy-egy esetet tartanak nyilván. Két beteg már felépült a fertőzésből.

Spanyolország

Spanyolország elismeri és köszöni azokat a „drasztikus” intézkedéseket, amelyeket Olaszország tesz a koronavírus-fertőzések megfékezése érdekében – közölte a spanyol egészségügyi miniszter vasárnap az után, hogy az olasz kormány vesztegzár alá helyezte Lombardia tartományt.

Salvador Illa madridi sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a járvány nem csupán egyetlen ország gondja, hanem „mindannyiunk problémája”. A fertőzöttek száma Spanyolországban is emelkedik, de ezek zöme jól körülírt, konkrét csoportokat érint, ezért továbbra sincs szükség a készültségi fokozat emelésére, illetve korlátozó intézkedések elrendelésére.

A regisztrált fertőzések száma jelenleg 589, a napi esetszámok növekedése átlagosan 20 százalékos. A fertőzések 60 százalékát Madrid, Baszkföld és La Rioja tartományokból jelentették. A Covid-19-fertőzés miatt 13-an veszítették életüket, akik idős koruk és egyéb betegségeik miatt veszélyeztetett csoportba tartoztak. Több mint 30 páciens már meggyógyult a betegségből.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kiderült, hová költözött a kispesti baloldali pénzszivattyú - videó

origo.hu

Bugyi nélkül fotózták a Magyarok Világszépe királynőjét

metropol.hu

Most kaptuk: balesetet szenvedett az utasokkal teli 4-6-os villamos, nagy a baj

mandiner.hu

A földbe állt a Momentum támogatottsága Budapesten

ripost.hu

Óriási bejelentést tett Tóth Gabi, özönlenek a gratulációk - Fotó

origo.hu

Brutális bírságot kapott az RTL Klub

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

"Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

ripost.hu

Özönlenek a gratulációk Vastag Csabának és feleségének

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

Semjén Zsolt: a Magyarok kenyere ünnep, a búza- és kenyérszentelés ünnepe a magyar nemzet egységéről szól

INSIDER

Hornung Ágnes: a kormány 14 éve kiemelt figyelmet szentel a családoknak és a gyermeket vállalóknak

INSIDER

Hátborzongató: váratlan helyen jelent meg Vera rég elhunyt dédanyjának szelleme – fotó

INSIDER

„Sajnos a legrosszabbra is fel kell készülnünk” – Kétségbeesetten keresik a 46 éves marcali családapát