INSIDER

Indul a támadás, mindenki erre a tortára vágyik

Idén is rengeteg program várja az ünneplőket augusztus 20-án. Két fajta ország tortáját lehet majd megkóstolni, de a hagyományos tûzijáték is látványos lesz.
  • Szerző: Ripost

Idén budapesti cukrászda alkotása lesz Magyarország tortája: a Balatoni habos mogyoró, és Magyarország cukormentes tortáját, a Pöttyös Pannit is fővárosi cukrász készítette. A Szent István-napi kenyér a Kurdi Family Kft. Görböc kenyere lett idén.

A két édességet és a Szent István-napi kenyeret először augusztus 19-én és 20-án a Magyar Ízek Utcáján lehet megkóstolni.

Idén vasárnapra esik augusztus 20., és ez módot nyújt arra, hogy kétnapos programmal ünnepeljük Szent István napját. Látványosabb tűzijátékkal, színes programokkal és a biztonsági szempontok kiemelt kezelésével készül a kormány augusztus 20. megünneplésére – jelentette ki tegnap Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára.

Az augusztus 19-én nyíló Magyar Ízek Utcája a Várkert Bazártól egészen a Szilágyi Dezső térig várja a gasztronómia iránt érdeklődőket. Augusztus 20-án 10 órától látványos légi és vízi parádé várja az érdeklődőket a Duna-parton. Ingyenesen lesz látogatható az Országház 10-től 16 óráig. Az érdeklődők megtekinthetik a Szent Koronát, a Díszlépcsőházat, a Kupolacsarnokot, de a Seuzo-kincsek látogatására sajnos nem lesz lehetőség.

A tűzijáték a hagyományokhoz híven kilenc órakor kezdődik, és félórás lesz. A legszebb látvány idén a Halászbástyáról, a Dunapart pesti oldalán a Margit híd és a Lánchíd közötti, Id. Antall József rakpartról, a budai oldalon pedig a Bem rakpartról (a Sztehlo Gábor rkp. és Friedrich Born rkp. vonaláról) nyílik majd.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?