INSIDER

Ingyenes internet? Kiderítettük: ezt gondolják róla a magyarok – Videó

Mit szólnának olvasóink, ha ingyen lenne az internet? A Ripost utánajárt.
  • Szerző: Ripost

A magyar kormány nemzeti konzultációt hirdetett: a 13 kérdés többsége a koronavírus elleni védekezésről szól. Az egyik kérdés: járvány idején szükséges lenne-e az ingyenes internet a tanároknak, illetve az iskolás gyereket nevelő családoknak?

A járvány miatt egyik napról a másikra kellett átállni a digitális tanrendre, ami óriási erőfeszítést igényelt a tanároktól, diákoktól és szülőktől is. A stabil internet alapvető ahhoz, hogy működjön a digitális oktatás. Megkérdeztük olvasóinkat, mit szólnának, ha erre a célra ingyen lenne az internet.

Kis Mónika

„A rászorulóknak mindenképpen jó lenne, mert tudomásom szerint nem mindenkihez jutott el ez a lehetőség, nem mindenkinek volt eszköze. Ha eszköztámogatás is lenne a szülőknek, gyerekeknek és pedagógusoknak, biztos segítené a munkát.”

Rátonyi András

„Sokan nem férnek hozzá az internethez, úgyhogy természetesen igen, azt mondom, jó lenne az ingyenes internet a gyerekes családoknak, korlátlanul! Akár még a járványon kívül is. Ismerek olyat, akinek az oktatásban ez problémát okozott, nem érte el a digitális oktatást. Ezt végül külső segítséggel, adománnyal sikerült megoldani.”

Rajik Zsolt

„Van egy 14 éves lányom, így természetesen támogatnám az ingyenes netet, nem kérdés. Mi meg tudtuk oldani, nekünk viszonylag jól működött ez a távoktatás. Megküzdöttünk vele, de jól sikerült.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?