INSIDER

Ingyenes strandok várják a balatoni fürdőzőket

Kánikulai hétvége várható, ráadásul idén minden bizonnyal az utolsó, így érdemes még leruccanni a Balatonra vagy egy strandra és csobbanni egyet. Annál is inkább, mert szeptember 1-je óta a legkedveltebb strandok már ingyenesek a tóparton, így egy többgyerekes család sokat spórolhat.
  • Szerző: Ripost

Bár a hajnalok és az esték már kicsit hűvösek, napközben egyre melegebb van. A koponyeg.hu előrejelzése szerint ezen a hétvégén 31 fokos kánikulai meleg és verőfényes napsütés várható. A többi időjárási előrejelzés is hasonló, 30-32 fokos nappali legmagasabb hőmérsékletet ígér. A nyárias meleg egyébként egészen jövő hét péntekig kitart, tehát akinek van még szabadsága, több napos utónyaralást is tervezhet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Még mindig 23 fokos a Balaton vize

Aki megteheti, annak mindenképpen érdemes elindulnia a Balatonra, hiszen a víz még most is 22-23 fokos. Ám az igazi kellemes meglepetés az, hogy megspórolhatjuk a belépők árát, mert a legkedveltebb balatoni strandok már ingyenesek szeptember 1-je óta.

20200701 Balaton Siófok
Képen: Strand, aranypart, kikötő életképek
Fotó: Török János TJ DM Délmagyarország

Az északi parton a csopaki és a tó legjobb családbarát fürdőhelye címet viselő gyenesdiási Játékstrand pénztára is bezárt tegnap, így ide is szabad a belépés. Balatonfüreden a Kisfaludy Strand is ingyenes már, míg az Eszterházy Strandon még belépőt szednek.

Még érvényben van a balatoni menetrend

Akik kocsival indulnak útnak, azok számíthatnak arra, hogy a nyárihoz hasonló csúcsforgalom várható, így inkább a kora reggeli és a déli órák alkalmasak az autózásra. Az északi part felé érdemes a 8-as út felé kerülni. Szombat este 10-től vasárnap este 10-ig kamionstop könnyíti a közlekedést. Érdemes a vonatot választani, mert a MÁV-Start két héttel, szeptember 27-éig meghosszabbította balatoni menetrendjét.

20200708 Eger
fotó: Huszár Márk – HM – Heves Megyei Hírlap
Figyelemfelhívó kampányt indított a MÁV Zrt. a veszélyes szituációk elkerülésére.

A déli parton Nagykanizsára és Keszthelyre továbbra is külön-külön kétóránként közlekednek gyorsvonatok, Budapest és Balatonszentgyörgy között óránként. A hétvégi időszakban ráadásul a sebesvonatok kétóránként közlekednek. A keszthelyi gyorsvonatokban továbbra is van étkezőkocsi.

Kedvezményes a hajókázás

A Magyar Turisztikai Ügynökség Magyarország ősszel is vár! kampányának keretében szeptember 9. és október 15. között most 15% kedvezménnyel utazhatunk a BAHART sétahajóin vagy a települések közötti menetrendi hajójáratokon.

Olcsóbb a belépő a Palatinuson

Aki nem akar a Balatonra utazni, sok olyan fürdő és strand közül választhat, melyeknek a kültéri részlege még nyitva van.

„Az egyik legnagyobb kedvenc, a Palatinus is várja a fürdőzőket, ráadásul a nyárinál olcsóbb belépővel. Igaz a csúszda és a hullámmedence már nem működik” – tudtuk meg a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-től

A Csillaghegyi Strandfürdő, a Paskál és a Pesterzsébeti fürdő külső részlege is várja a vendégeket.

A biztonságra nagy hangsúlyt fektetnek, így a gyakori és alapos fertőtlenítés mellett belépéskor mindenkinél ellenőrzik a testhőmérsékletet is.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?