Létrehozva: 2020.09.02.

Injekciót is bead a betegnek az álmentős

A Ripost által leleplezett, engedély és képesítés nélkül dolgozó álmentősök nemcsak a betegszállító autóban veszélyeztetik a betegek életét. Mint azt lapunk megtudta: injekciót is beadnak!

A betegek életét veszélyeztetik az álmentősök szállítás közben, mert sem az autó állapota, sem a személyzet képzettsége nem megfelelő – írta meg a Ripost. Van valami, ami még ennél is ijesztőbb: a nő, akinek a szakképzettségéről semmit nem tudni, de az biztos, hogy betegszállító működtetésére nincs engedélye, injekciózni is szokott!

Mint arról beszámoltunk, lapunk munkatársa vigyázott a mentőautóban arra a kislányra, aki a nagymamájával érkezett az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetbe (OBSI), de oda be már nem kísérhette a nagyiját. A gerincsérült beteg unokája elmondta, hogy a nő, akit ő Miraként ismer, a szomszédjuk, és át szokott menni hozzájuk injekciót beadni a nagymamának.

Fotó: Ripost

Mint a Ripost megírta, a Sürgősségi Betegszállítás Szent Borbálánál dolgozó nő kiléte kétséges, több néven mutatkozott be – telefonon Veraként, majd személyesen Kataként –, így nem tudjuk, hogy ki ő és van-e bármilyen egészségügyi képesítése. Az injekció beadásához legalább ápolói képesítés kell. Ha valamilyen különleges vagy vénába adott injekcióról van szó, akkor orvosi engedélyre is szükség van.

A kislány azt is elmondta: az anyukáját is rendszeresen szállítják kórházba a „szentborbálások”, fizetnek érte, de szomszédi alapon kedvezményt kapnak. Hozzátette: igaz, ez nem olyan modern, de az igazi mentőre nagyon sokat kell várni, inkább ezt választják a szomszéd ajánlása alapján.

Ugyanannyit kérnek, mint egy legális betegszállító

A Sürgősségi Betegszállító Szent Borbála a Facebook-on is hirdeti magát. Felhívtuk az ott megadott telefonszámot azzal, hogy a nagymamát kellene a XIII. kerületből az OBSI-ba szállítani. Elvállalták, azt állítva a telefonban, hogy természetesen minden engedélyük megvan erre. Az alapdíj 13.500 forint, ehhez hozzájön az állási díj, attól függ a végösszeg, hogy mennyit kell várni a nagymama röntgenére, de körülbelül 20 ezer forintot kérnek el a végén a kamumentők. A többi fizetős mentő is hasonló áron dolgozik vagy drágábban, de ők biztosítják az előírások szerinti feltételeket, valamint adót és járulékokat fizetnek. Amikor arról érdeklődtünk, el tudják-e látni a mozgáskorlátozott, beteg nagymamát, ha útközben valami adódna, rávágták: „Persze!” Amikor személyesen találkoztunk, a sofőr és a magát mentősnek kiadó nő is elöl ült a mentőautóban, a beteg az unokájával pedig hátul, tehát ha útközben történik valami, akkor sem tudnának segíteni, ha értenének hozzá.

Mint arról a Ripost beszámolt, a Sürgősségi Betegszállító Szent Borbála elnevezésű betegszállító semmiféle engedéllyel nem rendelkezik, a mentőkocsi műszaki engedélye márciusban lejárt, a felszerelése a legalapvetőbb követelményeknek sem felel meg. Egyetlen adatbázisban sem szerepel és laikusok üzemeltetika sofőr faipari technikus, akit egy legális mentőszolgálatnál éppen a betegsége miatt nem engedtek már vezetni.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális baleset Budapesten: két ember meghalt, a gyáva sofőr elmenekült

origo.hu

Budapesti luxusüzletrablás: újabb megdöbbentő fejlemények derültek ki - videó

borsonline.hu

„Ez nem megengedett!” – áll a bál a TV2-es műsor két szereplője körül, eltanácsolnák őket

hirtv.hu

Eléggé bepipult Magyar Péter a Datadatra vonatkozó riporteri kérdésektől + videó

ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

hirtv.hu

Halálos baleset Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

origo.hu

Újabb hírek érkeztek Nagy Grófo sírjának feltöréséről

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Közleményt adott ki a TEK a magyar lakosok számára

ripost.hu

Idő előtt kiderült a Házasság első látásra egyik párjának döntése

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

"Éjszakai sötétség volt délután háromkor" – SMA Tomika és szülei így vészelték át az apokaliptikus vihart Dubajban

INSIDER

Nem fogsz örülni: mutatjuk, milyen hatással lesz a szervezetedre a közelgő telihold

INSIDER

A Nobel-díjas Krausz Ferenc is kitöltötte a zöld-párbeszéd kérdőívet

INSIDER

Orbán Viktor: Mi a béke pártján állunk