Létrehozva: 2020.08.18.

Interneten is adják-veszik az új dizájnerdrogot

Gyilkos üzlet a legújabb dizájnerdrog, a bika, amely eddig 11 ember halálát okozta Magyarországon. Miközben a dílereket és a potenciális áldozatokat nagy erőkkel keresi a rendőrség, a halálos szer számos internetes oldalon megrendelhető, többnyire kínainak tűnő cégtől, eladótól. Ám, hogy pontosan mi is érkezik postán a magyar címre, az lutri. Halálos lutri a fogyasztónak.

Miközben sorra kapcsolja le a bikával kereskedő drogbandákat a magyar rendőrség, az interneten nem egy olyan honlap található, ahonnan az új dizájnerdrog megrendelhető Magyarországra.

Fotó: police.hu

A Ripost pár perc alatt több olyan honlapot is talált, ahol a kínainak látszó kereskedők vagy magukat cégképviselőnek kiadók bikát kínálnak dollárért vagy internetes valutáért.

A többség csúcsminőséget, ellenőrzött forrást emleget, az árak mellett nejlonzacskóba csomagolt fehér vagy barnás színű porok fotói sorakoznak. Akad olyan oldal, ahol grammonként 7 dollárt (2000 forint) kérnek a cuccért, ám ha valaki kilós kiszerelést akar, akkor a grammár mindössze másfél dollár (440 forint). Ezzel szemben egy bikás varázsdohányhoz a szakember szerint akár már 150 forintért hozzá lehet jutni.

Könnyű vevőt találni az olcsó árura

Zacher Gábor toxikológus szerint a bika az olcsóságától lesz igazán vonzó a szegény, ám kíváncsi fogyasztók számára. De vajon mi a nagy üzlet a 150 forintos drogban?

Fotó: Bors

„A bika egy nagyon intenzív szer, a hatáshoz elég lehet belőle 5 mikrogramm is egy varázsdohányba. Márpedig ez alapján mindössze 25 grammnyi bikából több millió adag cucc készülhet„ – magyarázza a szakember. Vagyis az alig 50 ezer forintnyi cucc milliós hasznot hozhat, még úgy is, hogy a dílernek meg kell vennie a vágott dohányt a varázsdohányhoz, illetve az orvosi zsályát a herbálhoz. Ám míg az eladó több év börtönt kockáztat az illegális cucc miatt, a fogyasztó az életét is kockára teszi.

Nem tudni, mi van a csomagban

Az interneten, különösen, ha illegális dolgot vásárol az ember, nincs garancia, hogy megkapja a cuccot vagy tényleg az lesz a csomagban, amit rendelt. És még csak reklamálni sem tud. Ha meg is érkezik a csomag, ki tudja, mit tartalmaz és milyen tisztaságban.

A dílerek nem rendelkeznek droglaborral, hogy megállapítsák a kapott por összetevőit. Ráadásul, mivel a bikából mikrogrammban mérhető mennyiség elég a hatáshoz, nagyon könnyű túladagolni, pláne, ha más dizejnerdroggal is keverik.

A cucc annyira új, hogy még a szakemberek is keveset tudnak róla. Hazánkban eddig 11 emberrel végzett a szer, ők fáradékonyságra, szívtájéki fájdalomra, légzési nehézségre panaszkodtak, amit görcsös roham, több esetben őrjöngés követett, majd rövid időn belül beállt náluk a szívhalál. Egy biztos, nincs rá ellenszer.

Fotó: police_hu

Interneten tolta a bizniszt a magyar drogbanda

Nagyban játszott a szigetvári Z. Vilmos, aki profi internetes boltot üzemeltetett a kábítószer-fogyasztóknak. A rendőrség által leleplezett 10 fős csapatában informatikus és logisztikus is szerepet kapott. A banda külföldi weboldalakról kriptovalutáért vette az új pszichoaktív anyagot, majd online értékesítette azokat postai vagy futáros kézbesítéssel. Az üzlet pörgött: két év alatt 14 ezer megrendelést teljesítettek, mintegy 200 millió forint értékben! A bandavezért az üzletbe bevont feleségével és testvérével Horvátországban, a többieket Magyarországon fogták el a rendőrök idén nyáron. A magyar hatóságok zár alá vettek 14 ingatlant és közel 31 millió forint értékben foglaltak le nagy értékű autókat, ékszereket és készpénzt, míg a nyomozásba bevont horvát rendőrök 30 millió forintnyi eurót és forintot, tíz mobilt és egy luxuskocsit foglaltak le.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Békepárti és migrációellenes rendezvényt nem lehet tartani Brüsszelben

origo.hu

Nagy a baj: Oroszország és Izrael a háborúról tárgyal

borsonline.hu

12 évente történik ilyen: hatalmas gazdagság vár három csillagjegyre

hirtv.hu

Zalatnay Sarolta üzent Magyar Péternek

ripost.hu

Kollégái közölték: elhunyt a népszerű rádiós, 68 éves volt

hirtv.hu

Menczer Tamás: Ilyet csak egy tróger csinál + videó

origo.hu

Megdöbbentő változás: így néz ki hatalmas fogyása után Király Viktor

mindmegette.hu

5:2 diéta – lerobbantja rólad a zsírt az időszakos böjt népszerű formája

ripost.hu

Hoppá, más feleségével ebédelt a Házasság első látásra szereplője

ripost.hu

Súlyos dologgal vádolják a nézők a Házasság első látásra szereplőjét

ripost.hu

A mai napig zavarba jön tőle: ezt a szerepét bánta meg a legjobban Sandra Bullock

ripost.hu

Tart a Gulácsi-mágia, milliárdokat érhet a magyar kapus visszatérése

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

A kormány milliókat ad otthonfelújításra - hamarosan indul a pályázat

INSIDER

Közleményt adott ki a TEK a magyar lakosok számára

INSIDER

Fiatal csillagok százait nézheted meg, azt is eláruljuk, hogy mikor kell az égre tekintened

INSIDER

Újabb riasztást adtak ki: pokoli, ami perceken belül lecsap több vármegyére is

INSIDER

Hihetetlen módszerrel verte át az embereket a csaló, még egy magyar minisztert is belekevert