INSIDER

Ismét elítélték a műszempilláshoz siető zuglói halálos gázolót: ennyit kapott tettéért

Ismét elítélték bódult állapotban elkövetett járművezetés és kábítószer birtoklása miatt azt a nőt, aki kokain befolyása alatt még 2016-ban lassítás, megállás és segítségnyújtás nélkül gázolt halálra egy férfit, majd tavaly szeptemberben ismét kábítószer hatása alatt vezetett.
  • Szerző: Ripost

A Fővárosi Főügyészség sajtóközleményt juttatott el a -hoz, melyben az áll, hogy egy 29 éves nő ellen más közlekedési bűncselekmény miatt már másodfokon volt folyamatban eljárás, amikor többféle kábítószert és pszichotróp anyagot fogyasztott. A nő 2019. szeptember 10-én a kora délutáni órákban ezeknek a szereknek a hatása alatt bukott le a zsaruk előtt, miközben autójában ült a XIV. kerületben, a Pillangó utcában.

Fotó: Fotó: Keller Mátyás

A nővel szemben bódult állapotban elkövetett járművezetés és kábítószer birtoklása miatt nyújtottak be vádiratot. Bűnösségét beismerte az előkészítő ülésén, lemondott a tárgyaláshoz fűződő jogáról. A bíróság 1 év 2 hónap fogházbüntetésre ítélte, véglegesen eltiltotta a járművezetéstől és 2 évre a közügyek gyakorlásától. Az ítélet nem jogerős, azt az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Mint az köztudott, a sofőr kokain befolyása alatt még 2016 novemberében, szintén Zuglóban halálra gázolt egy 85 éves férfit. Ezért őt 2019 decemberében jogerősen öt és fél év szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Törvényszék.

És ezeket olvastad már?