Itt a lista, ezek az év legfinomabb bejglijei
Finom és különleges karácsonyi sütemények versenyeztek a legjobbnak járó címért.- Szerző: Ripost
Az Év Fagylaltja és a Magyarország Tortája versenyek mellett megrendezték a magyar cukrászok számára az év bejglije versenyt is. Ennek a megmérettetésnek az a célja, hogy felhívja a figyelmet a kiváló alapanyagokból készült ünnepi süteményekre és népszerűsítse a kézműves bejglit.
Hagyományos diós, hagyományos mákos és ínyenc kategóriában lehetett nevezni a versenyre.

MTI/Sóki Tamás
Az Ínyenc kategóriában bármely olyan ízesítésű és töltelékű bejglivel lehetett nevezni, aminek a jellegét meghatározó alapanyag szerepel az Élelmiszerkönyv irányelvében felsorolt felhasználható anyagok között. Az ínyenc kategóriában számos különleges ízkombinációval neveztek a kreatív szakemberek, kedvelt volt a pisztácia, a tökmag, a kávé, de előfordult a sütőtök, a gyömbér és a vörösbor is a felhasznált alapanyagok között – írja a Mailchi.
Érdekesség egyébként, hogy a bejgli védet terméknek minősül.
Íme a versenyeredmények:
Hagyományos diós kategóriában:
- Aranyérmes: az Év Diós Bejglije díj nyertese: Karl Zsolt – Karl Cukrászda, Dunaharaszti
- Ezüstérmes: Szurgent Péter – Szurgent Kézműves Fagylaltozó és Cukrászda, Budapest
- Bronzérmes: Nagy László – Marcipán Cukrászda, Dunaföldvár
Hagyományos mákos kategóriában:
- Aranyérmes: az Év Mákos Bejglije díj nyertese: Pass Szilvia – Aranyalma Cukrászda, Székesfehérvár
- Ezüstérmes: Szurgent Péter – Szurgent Kézműves Fagylaltozó és Cukrászda, Budapest
- Bronzérmes: Berecz Attila – Máksüti Kézműves Cukrászda, Piliscsaba
Ínyenc kategóriában:
- Aranyérmes: az Év Ínyenc Bejglije díj nyertese: Angyali bejgli – Urbán Ildikó – Ildikó Cukrászda, Szarvas
- Ezüstérmes: Csemege diós – Karl Zsolt, Karl Cukrászda, Dunaharaszti
- Ezüstérmes: Vörösboros aszaltszilvás bejgli almacukorral – Kádár Ferenc – Temesvári & Kádár Cukrászat és Pékség, Tiszanána
- Bronzérmes: Csemege mákos-meggyes – Karl Zsolt, Karl Cukrászda, Dunaharaszti