Létrehozva: 2021.09.27.

Itt Brad Pitt és más akcióhősök bőrébe bújhatsz

Ha valaki több adrenalinra vágyik vagy bakancslistás tervei között szerepel, hogy igazi, éles fegyverekkel lőjön, akkor megteheti a Budakeszi Lőtéren. Az élménylövészethez nem kell saját fegyver és fegyvertartási engedély sem, így a Ripost7 is kipróbálta!

Valódi fegyverrel, valódi tölténnyel lőni nem mindennapi, különleges élmény. Több lőtér szakosodott Magyarországon élménylövészetre, stábunk Budakeszin próbálta ki a muzeális darabokat és a filmekből ismert ikonikus fegyvereket.

„Aki élménylövészeten vesz részt, annak is részt kell vennie egy rövid oktatáson. Ez kötelező” – mondta el a Ripost7-nek Hamar István instruktor. Fontos az élmény, és az is, hogy sikeresen lőjünk, de a legfontosabb, hogy közben mindenki biztonságban is legyen. Az összes fegyvert ki lehet próbálni, bármilyen kombinációban, bármilyen lövésszámmal, bármilyen megoldással, a biztonságos kereteken belül.

Fotó: Ripost

A csomagok úgy vannak felépítve, hogy kis kalibertől megyünk a nagyobbak felé. Ha valaki életében csak egyetlenegyszer megy lőni, annak is lehetősége van rá, hogy több különböző fegyvert kipróbáljon. Sokan azért mennek el a lőtérre élménylövészetre, mert az igazi fegyverrel való lövészetet egyszer az életben ki kell próbálni.

Engedélyt is lehet szerezni

Aki az élménylövészet alapján kedvet kap és sportlövővé képezné magát vagy meg szeretné szerezni a fegyvertartási engedélyt, annak is tudnak a lőtéren segíteni. Volt olyan vendég, aki úgy gondolta, egyszer az életben ezt is kipróbálja, de annyira megszerette a lövészetet, hogy komolyabban kezdett foglalkozni vele. Folytatnak kimondottan lőkiképzést, de a fegyverismereti vizsgára való felkészülést is segítik a szakemberek.

Csapatépítőkre, de randikra is alkalmas

Sok cég béreli ki a lőteret csapatépítésre, de az is gyakran előfordul, hogy barátok együtt mennek vagy egy pár ezt választja különleges randiélménynek. Lehetőség van egymással való versengésre is. „Ez egy izgalmas program, ami kimozdítja az embereket a komfortzónájukból, de ugyanakkor jó közös program” – ecseteli az oktató.

Fotó: Ripost

Nagyot durran? Nagyon visszarúg!

Az élménylövészet zajos, nem véletlen a kötelező fülhallgató: hatalmasat durrannak az éles fegyverek. Soknak akkora az ereje, hogy „visszarúg”, de a helyes fegyvertartással – amit az oktatók megmutatnak – ez egyáltalán nem veszélyes, törékeny kolléganőnknek sem lett semmi baja...

Fotó: Ripost

Amivel a magyar katonák és rendőrök is lőnek

A Pz c047 és 09-es modellekre fegyverzik át a magyar hadsereget és a rendvédelmi szerveket. Ez egy műanyagtokos, elég modern eszköz. Megtudtuk: a céggel kötött szerződés alapján Magyarországon fogják ezeket a modelleket gyártani.

Filmszereplőnek érezhetjük magunkat

Több olyan csomag is van, amelyek akciófilmes tematikával vannak összeállítva – egy adott filmben szereplő fegyvereket lehet kipróbálni. „Ez a fegyver azért került be az egyik második világháborús csomagunkba, mert a Brad Pitt főszereplésével készült Fury (Harag) című filmet, ami egy amerikai harckocsi legénységéről szól és maga Brad Pitt egy ilyen 45-ös Smith and Wesson forgótáras fegyvert használ” – mondja István. De akinek nem Brad Pitt a kedvence, az a Transporter- vagy a Bad Boys-filmek hőseinek bőrébe is bújhat...

Fotó: Ripost

Muzeális darabokat is kipróbáltunk

„A legrégebbi fegyvereink közül kettő már az első világháborúban is használatban volt. A második világháborús palettánk felöleli a szövetséges hatalmak, illetve a tengelyhatalmak fegyvereit. Vannak amerikai, angol, német és orosz fegyvereink is.”

Hogy melyik a legnépszerűbb fegyver a budakeszi lőtéren? Sok más érdekességgel együtt kiderül a Ripost7 szeptember 21-én megjelent számából. Keresd az újságárusoknál!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nagy fájdalmai voltak, megműtötték Balázs Klárit

origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

mindmegette.hu

Szabad-e locsolni? 5 szívderítő locsolóvers húsvétra

mandiner.hu

Váratlan helyről kapott támogató szavakat Varga Judit

ripost.hu

Imádnivaló: így simogatta terhes pocakját Iszak Eszter

mandiner.hu

Puzsért is felhívta Bohár Magyar Péter ügyében (Videó)

origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

mindmegette.hu

Szabi, a pék 12 legjobb péksüteménye húsvétra: ezekkel a receptekkel garantált a siker

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Varga Judit elárulta, mi maradt ki a rendőrségi jegyzőkönyvből

INSIDER

Számos változást hoz a húsvét: mutatjuk a hosszú hétvége legfontosabb tudnivalóit

INSIDER

"Édesanyámmal félve lapultunk": késsel járkált otthonában Magyar Péter, Varga Judit férje

INSIDER

Csak a legjobb áron vásárolj! Az Árfigyelővel még olcsóbban tudsz felkészülni az ünnepi hétvégére

INSIDER

"Nagyon megijedtem" - Szörnyű napokat él át a csontödémás Kevin

INSIDER

Kiadták a figyelmeztetést: folytatódik a viharos szél, mutatjuk hol lesz a legdurvább

INSIDER

Szívszorító: Húsvéti nyuszik és tojások díszítik a 15 évesen elhunyt Dominik sírját

INSIDER

"Ha lenne kiben hinni, akkor még ma is élne" – kiderült, ezért halt meg a miskolci lépcsőn Zoltán