INSIDER

Itt Brad Pitt és más akcióhősök bőrébe bújhatsz

Ha valaki több adrenalinra vágyik vagy bakancslistás tervei között szerepel, hogy igazi, éles fegyverekkel lőjön, akkor megteheti a Budakeszi Lőtéren. Az élménylövészethez nem kell saját fegyver és fegyvertartási engedély sem, így a Ripost7 is kipróbálta!
  • Szerző: Ripost

Valódi fegyverrel, valódi tölténnyel lőni nem mindennapi, különleges élmény. Több lőtér szakosodott Magyarországon élménylövészetre, stábunk Budakeszin próbálta ki a muzeális darabokat és a filmekből ismert ikonikus fegyvereket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Aki élménylövészeten vesz részt, annak is részt kell vennie egy rövid oktatáson. Ez kötelező” – mondta el a 7-nek Hamar István instruktor. Fontos az élmény, és az is, hogy sikeresen lőjünk, de a legfontosabb, hogy közben mindenki biztonságban is legyen. Az összes fegyvert ki lehet próbálni, bármilyen kombinációban, bármilyen lövésszámmal, bármilyen megoldással, a biztonságos kereteken belül.

Fotó: Ripost

A csomagok úgy vannak felépítve, hogy kis kalibertől megyünk a nagyobbak felé. Ha valaki életében csak egyetlenegyszer megy lőni, annak is lehetősége van rá, hogy több különböző fegyvert kipróbáljon. Sokan azért mennek el a lőtérre élménylövészetre, mert az igazi fegyverrel való lövészetet egyszer az életben ki kell próbálni.

Engedélyt is lehet szerezni

Aki az élménylövészet alapján kedvet kap és sportlövővé képezné magát vagy meg szeretné szerezni a fegyvertartási engedélyt, annak is tudnak a lőtéren segíteni. Volt olyan vendég, aki úgy gondolta, egyszer az életben ezt is kipróbálja, de annyira megszerette a lövészetet, hogy komolyabban kezdett foglalkozni vele. Folytatnak kimondottan lőkiképzést, de a fegyverismereti vizsgára való felkészülést is segítik a szakemberek.

Csapatépítőkre, de randikra is alkalmas

Sok cég béreli ki a lőteret csapatépítésre, de az is gyakran előfordul, hogy barátok együtt mennek vagy egy pár ezt választja különleges randiélménynek. Lehetőség van egymással való versengésre is. „Ez egy izgalmas program, ami kimozdítja az embereket a komfortzónájukból, de ugyanakkor jó közös program” – ecseteli az oktató.

Fotó: Ripost

Nagyot durran? Nagyon visszarúg!

Az élménylövészet zajos, nem véletlen a kötelező fülhallgató: hatalmasat durrannak az éles fegyverek. Soknak akkora az ereje, hogy „visszarúg”, de a helyes fegyvertartással – amit az oktatók megmutatnak – ez egyáltalán nem veszélyes, törékeny kolléganőnknek sem lett semmi baja...

Fotó: Ripost

Amivel a magyar katonák és rendőrök is lőnek

A Pz c047 és 09-es modellekre fegyverzik át a magyar hadsereget és a rendvédelmi szerveket. Ez egy műanyagtokos, elég modern eszköz. Megtudtuk: a céggel kötött szerződés alapján Magyarországon fogják ezeket a modelleket gyártani.

Filmszereplőnek érezhetjük magunkat

Több olyan csomag is van, amelyek akciófilmes tematikával vannak összeállítva – egy adott filmben szereplő fegyvereket lehet kipróbálni. „Ez a fegyver azért került be az egyik második világháborús csomagunkba, mert a Brad Pitt főszereplésével készült Fury (Harag) című filmet, ami egy amerikai harckocsi legénységéről szól és maga Brad Pitt egy ilyen 45-ös Smith and Wesson forgótáras fegyvert használ” – mondja István. De akinek nem Brad Pitt a kedvence, az a Transporter- vagy a Bad Boys-filmek hőseinek bőrébe is bújhat...

Fotó: Ripost

Muzeális darabokat is kipróbáltunk

„A legrégebbi fegyvereink közül kettő már az első világháborúban is használatban volt. A második világháborús palettánk felöleli a szövetséges hatalmak, illetve a tengelyhatalmak fegyvereit. Vannak amerikai, angol, német és orosz fegyvereink is.”

Hogy melyik a legnépszerűbb fegyver a budakeszi lőtéren? Sok más érdekességgel együtt kiderül a 7 szeptember 21-én megjelent számából. Keresd az újságárusoknál!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?