INSIDER

Itt vannak a részletek az autóvásárlási támogatásról

Novák Katalin ismertette a szabályozás részleteit. Az államtitkár Kardosné Gyurkó Katával, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnökével tartott sajtótájékoztatót a nagycsaládosok autóvásárlási programjáról.
  • Szerző: Ripost

Július elsejétől legfeljebb 2,5 millió forintos támogatást kaphatnak a legalább három gyereket nevelő családok új, legalább hétszemélyes személyautó vásárlásához

- közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján.

 

Kiderült: ez nem egy utólagos finanszírozású támogatás, Novák Katalin hangsúlyozta: a 2,5 millió forintot nem kell a családnak megelőlegezni az autó vásárlásakor, az összeget a Magyar Államkincstáron keresztül a kormány fizeti ki a kereskedőknek.  Kiemelte, hogy akkor is igénybe lehet venni ezt a támogatást, ha a kocsit lízingre vásárolják meg.

Az államtitkár  elmondta, hogy a 2022. december 31-ig igényelhető támogatás összege az autó bruttó vételárának legfeljebb a felét teheti ki.

Ráadásul elég, ha az autó vásárlásakor még csak  úton van a harmadik gyerek.

Egy- és kétszülős családok is igényelhetik a családi pótlékra jogosító gyerekek után, harmadik gyerek esetén a várandósság betöltött 12. hete már jogosultságnak számít, a tartósan beteg vagy fogyatékkal élő gyerekek pedig életkortól függetlenül számítanak" - ismertette az államtitkár.

„A nagycsaládosoknak egy hétszemélyes autó nem luxuseszköz, anélkül nem tudnak boldogulni a családok" –mondta Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?