INSIDER

Itthon segített a sziámi ikreket szétválasztó magyar karitatív orvoscsoport

Elektromos kórházi ágyakat, bútorokat és használati cikkeket adományozott itthon a sziámi ikreket szétválasztó magyar karitatív orvoscsoport.
  • Szerző: Ripost

A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány csapata adományokat vitt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat bentlakásos intézményeinek, a Befogadás Házának és a Gondviselés Házának Pátyra március 29-én, hogy a jelenlegi járványügyi vészhelyzetben könnyíteni lehessen egy kicsit az ott lakó emberek életén.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány

Dr. Pataki Gergely március elején jelezte Soltész Miklósnak, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnökének, a Miniszterelnökség egyházi, nemzetiségi és civil kapcsolatokért kapcsolatokért felelős államtitkárának, hogy segíteni szeretnének.

A felajánlás előzményeként a Szent Lukács Kórházban tartott megbeszélésen – március 26-án – az államtitkár úr köszönetet mondott a Cselekvés Alapítvány csaknem két évtizedes karitatív munkájáért a rászorulók javára. A megbeszélésen jelen volt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke, Győri-Dani Lajos, az Ökumenikus Segélyszervezet képviselője, illetve Pallos József, a Gyógynövénykutató Intézet igazgatója, aki egyben a Szent Lukács Kórház igazgatója is, és szintén számos felajánlást tett a közegészségügyi vészhelyzetre való tekintettel. A segítő szervezetek munkájuk hatékonyságáért döntöttek arról, hogy összehangolják tevékenységüket.

Fotó: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány

Pataki doktor a megbeszélés alkalmával említette, hogy a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány elindította az 13680-as adományvonalat (500 Ft / hívás vagy SMS – a Telekom, a Vodafone és a Telenor hálózatából), továbbá a PayPal adományozási lehetőséget is (PayPal.me/Cselekves), amelyen keresztül a közhasznú szervezet munkáját lehet pénzfelajánlással támogatni – csakúgy, mint banki átutalással (10918001-00000107-05280007), illetve SZJA 1% felajánlásával (18108220-1-43). Beszélt arról is, hogy a szervezetek önkéntesei mindent megtesznek azért, hogy a segítség mindenhová eljusson.

Fotó: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány

A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány 11 db elektromos működésű kórházi ágyat adott tartós használatba a járványügyi vészhelyzet idejére a pátyi Befogadás Házának, ahol idős – 95(!) éves átlagéletkorú – emberek élnek, illetve a Gondviselés Házának, ahol olyan megváltozott munkaképességű fiatalok laknak, akiknek másképpen nem lenne esélyük a teljes életre.

Az Alapítvány egy teljes összeszerelhető konyhabútorzatot, háztartási eszközöket és ágyneműket is adományozott az otthonnak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?