INSIDER

Ivóvíz, szennyvíz, légkondi – vajon terjesztik-e a koronavírust?

Melegszik az idő, és egyre több embert foglalkoztat: vajon terjedhet-e a koronavírus a légkondicionáló berendezésekkel? Müller Cecília erre is megadta a választ.
  • Szerző: Ripost

Ahogyan egyre inkább melegszik az idő, sokakban megfogalmazódott a kérdés: vajon a gépjárművekben, lakásokban használt légkondicionálók veszélyt jelenthetnek-e ránk, terjeszthetik-e e koronavírust?

EZEKET OLVASTAD MÁR?

légkondicionáló

Képünk illusztráció / Fotó: pixabay

Müller Cecília az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján erre válaszul kiemelte: terjedhet a vírus ezeken a berendezéseken keresztül is, ez nincs kizárva, így pl. ha valaki veszélyeztetett korú vagy állapotú emberrel él együtt, akkor még az eddigieknél is körültekintőbben járjon el a légkondicionálók használata kapcsán: alaposan fertőtleníttessék azt használat előtt, vagy akár a szezon alatt is, többször, mossanak kezet sűrűbben, és a takarítást is végezzék alaposabban a szokásosnál.

A tisztifőorvos azonban hozzátette: lehet használni továbbra is a készülékeket.

Müller Cecíliához olyan kérdés is érkezett, hogy a csapvízzel, vagy a szennyvízzel terjedhet-e a vírus, erre a szakember határozottan kiemelte: ivóvízzel semmiképp, de szennyvízből már mutatták ki.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?