INSIDER

„Jaj, siessenek, mert nagyon vérzik” – kiabálta a mentőknek a részeg fiát leszúró apa

Nem jogerősen hat és fél év börtönre ítélte S. Árpádot a Győri Törvényszék, a most 79 éves férfi konyhakéssel szúrta meg részegen kötekedő felnőtt fiát a Győr melletti Abdán.
  • Szerző: Ripost

A 79 éves S. Árpád azzal hívta fel a mentőket, hogy „megszúrtam a fiamat”. A férfi tettének súlyát egyre jobban érezte:

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Jaj, siessenek, mert nagyon vérzik. Eszméleténél van” – mondta a mentőknek akkor a férfi, akit nem jogerősen hat és fél év börtönre ítéltek csütörtökön. A tárgyalást a férfi végigzokogta, mint mondta: „azóta se éjjelem, se nappalom, annyira szerettem a családomat.”

Fotó: 123RF

Szoros volt a kapcsolat a két férfi között, az 51 éves sértett az apjával lakott, Árpi bácsi felesége 2016-ban meghalt. Összeszólalkoztak aznap, a fiú részeg volt, megszorította a jóval gyengébb apa kézfejét. Az öregebb kétségbeesetten hívta a lányát, beszéljen a bátyja fejével. Ám a fiú a konyhába is apja után ment, ahol a 76 éves ember a kenyeret szelte, ekkor döfött a késsel Árpád. A penge a hasat érte, a fiú összeesett. S. Árpád ugyan mentőt hívott, de a műtétek ellenére fia másnap meghalt. Az orvosszakértő tegnap kimondta: a kés felülről lefelé haladt, a mellkas és a has közötti részen behatolva két-három fontos szervet ért – írja a Blikk.

„Nem így képzel el az ember egy gyilkost” – mondta a vádlott ügyvédje, dr. Faragó Péter, aki a végül nem jogerősen kiszabott 6 és fél év hallatán azt mondta: mélységesen csalódott. „Tragikusnak tartom az ítéletet, a bíróság tévesen látja az emberölési szándékot – a Kúria jogegységi határozata ellenére – abban, hogy védencem egyszer szúrt, közepes erőbehatással. A cselekményt véleményem szerint a körülményekkel összevetve kell vizsgálni. Előtte hívta a lányát, azonnal szólt a mentőknek, s az elmúlt két évben folyamatos gyötrődik” – mondta az ügyvéd. Az ügyészség és a bíróság azonban egyetértett abban, hogy a 24 centis kés, valamint a támadott testtájék magáért beszél. A vádlott ügyvédje bízik benne, ha nem is változtatnak a minősítésen, öt évnél többet nem szab ki az ítélőtábla, mert szerinte S. Árpád nem jön ki élve a rács mögül.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?