INSIDER

Szentkirályi elárulta, kikre vonatkozik a 25 év alattiak adómentessége

Nekik jövőre már egyáltalán nem kell személyi jövedelemadót fizetni. Ilyen Magyarország történetében még soha nem volt!
  • Szerző: Ripost

Már csak három hónap a nagy adócsökkentésig! – hangsúlyozta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, amikor a Facebook-ra feltöltött videóban részletezte a jó hírt. Januártól havi több tízezer forinttal nő a 25 év alatti fiatalok keresete, hiszen nekik jövőre már egyáltalán nem kell személyi jövedelemadót fizetni. Ilyen Magyarország történetében még soha nem volt! Már lehet tervezgetni, ki mire költi azt a plusz pénzt, ami egy átlagfizetés esetén a 40 ezer forintot is eléri, ennyivel több marad havonta a fiatalok zsebében.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az adómentesség a diákmunkára és a gyakornoki állásokra is vonatkozik. A fiatalok adómentessége és az egyre több munkalehetőség, a növekvő bérek, a széles körű otthonteremtési és családtámogatások olyan bőkezű támogatási rendszert és jövőképet nyújtanak a magyar fiataloknak, amely sok előttük járó generációnak nem adatott meg.

A kormány számít a fiatalokra és a fiatalok is számíthatnak a magyar kormányra.

 

A gazdasági növekedés idén az 5,5 százalékot biztosan meghaladja, de akár a 7,5 százalékot is elérheti, így a gyermeket nevelő családok mindkét szülője az átlagjövedelem szintjéig visszakapja jövőre a 2021-ben befizetett személyi jövedelemadóját – közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón. Kifejtette: az egyetlen hatékony fegyver a vírus ellen az oltás és Magyarországon, mindenkit be tudnak oltani. Azt kérte, mindenki, aki még nem tette meg, oltassa be magát.

Magyarország az egyik leggyorsabb gazdasági újraindítást érte el az EU-ban

 

A miniszter elmondta: a kormány keddi ülésén először az aktuális gazdasági helyzetet értékelte, a pénzügyminiszter adott tájékoztatást a növekedés eddigi adatairól. Ennek alapján a kormány egyértelműen meg tudja állapítani, hogy olyan forgatókönyv nem lehetséges, hogy az idei növekedés ne érje el a 5,5 százalékot – jelentette ki.
„Azt tudjuk mondani a Pénzügyminisztérium tegnapi számai alapján, hogy a növekedés az 5,5 százalékot biztosan meg fogja haladni, de akár a 7,5 százalékot is elérheti” – mondta.

 

Családi adó visszatérítés – A szülők februárban visszakapják az idén befizetett szja-t

Hozzátette: ebből az következik, hogy minden 18 év alatti gyermeket, illetve iskolába járó gyermeket nevelő család mindkét szülője vissza fogja kapni az átlagjövedelem szintjéig a 2021-ben befizetett személyi jövedelemadóját. Ezt az államkincstár visszafizeti a jövő év elején.
Közölte: a visszatérítést azon gyermekeket nevelő szülők kapják meg, akik 2021 bármely napján – akár egy napig is – családi kedvezményre voltak jogosultak, akár iskoláztatási támogatásra, akár nevelési ellátásra, akár családi adókedvezményre.
A visszatérítés értékhatára a 2020. decemberi, a Központi Statisztikai Hivatal által meghatározott, teljes munkaidőben alkalmazásban állókra vonatkozó nemzetgazdasági szintű bruttó átlagkereset tizenkétszerese – közölte.
A miniszter ismertette azt is: azon katások (kisadózó vállalkozások tételes adóját fizetők), akik 2021 bármely napján a szja-törvény vonatkozó szabályai szerint családi adókedvezményre lettek volna jogosultak, a megfizetett tételes adó 25 százalékát kapják majd meg visszatérítésként.

 

Az elmúlt 31 év legmagasabb gazdasági növekedése valósulhat meg

Gulyás Gergely hangsúlyozta: Magyarország valamennyi dolgozó polgárának érdeme, hogy az első félév járvány sújtotta időszaka ellenére idén az elmúlt 31 év legmagasabb növekedése valósulhat meg. Soha, amióta piacgazdaság van, ilyen mértékű növekedést nem tudott az ország elérni – hívta fel a figyelmet.
Csak az a kérdés, hogy mennyivel tudjuk túlszárnyalni az 5,5 százalékot – értékelt a miniszter, aki szerint sok függ attól, hogy milyenek lesznek a karácsony előtti forgalmi adatok, a vásárlási kedv. Reményét fejezte ki, hogy a járványhelyzetben sem következik be olyan változás, amely a gazdaságra negatív következményekkel járna.

 

Az egyetlen hatékony fegyver a vírus ellen az oltás

A koronavírus miatti járványhelyzettel kapcsolatban ismertette a napi adatokat, majd kijelentette: az egyetlen hatékony fegyver a vírus ellen az oltás. Elmondta, az oltási kapacitások korlátlanok Magyarországon, mindenkit be tudnak oltani, hatféle oltóanyag közül lehet választani.
Azt kérte, mindenki, aki még nem tette meg, oltassa be magát.
Regisztráció oltásra: www.vakcinainfo.gov.hu

Online időpontfoglaló: www.eeszt.gov.hu

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Variációk karácsonyi zserbóra
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?