INSIDER

Meglepő felfedezés: megmutatja a védőoltás, átestél-e már a Covid-fertőzésen

Megmutatja a védőoltás, hogy átestél-e már a víruson – a már beoltottak imunválaszának a vizsgálatából derült ki ez az érdekes tény.
  • Szerző: Ripost

Megmutatja a védőoltás, hogy átestél-e a koronavírus – fertőzésen. Dr. Fejér Szilárd egy immunválasz-monitorizálási projektet indított el, a beoltottak imunválaszát vizsgálta – így derült ki ez az érdekes tény.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

védőoltás

A védőoltás megmutatja, hogy átestünk-e a már fertőzésen

A csoport tagjai olyan egészségügyi szakemberek, akik már megkapták az oltás mindkét adagját, és önkéntesen vesznek részt ezekben a mérésekben.

A védőoltás utáni immunválaszt vizsgálták

A Pro Vitamin diagnosztikai központ kutatója a Facebook oldalán tette közzé az eredményeket.

Azokat, aki már megkapták az oltást, két csoportba sorolták: aki átesett a koronavíruson, és aki nem. Érdekes következtetésre jutott a szakember. A két csoport antitest-dinamikája élesen elkülönül a teljes vizsgált időtartam során, tehát megmutatja a védőoltás, hogy átestél-e fertőzésen.

A volt koronavírusos résztvevőknél az oltás után 7-10 napra kiugrik a jó minőségű antitestek mennyisége, és utána nem változik számottevően a 30 nap során, még az emlékeztető oltás beadása után sem látunk nagy változást. A nem koronavírusosok antitest-mennyisége nagyot ugrik a második oltás következtében (meredekebb változás 21 és 28 nap között)” – írja Fejér Szilárd.

„A koronavíruson átesett beoltottak antitest-mennyisége átlagban duplája a “sima” beoltottak antitest-mennyiségének, az oltás után 28-30 nappal” – tette hozzá a szakember.

Ha tehát tudni szeretné valaki, hogy átesett-e a koronavírus-fertőzésen az elmúlt 6-8 hónapban, akkor nem kell mást csináljon, mint az első oltás után 1 héttel megnézetni a SARS-CoV-2 IgG antitest-szintjét.

Fejér Szilárd kifejtette: „ha nagy mennyiséget mérünk, akkor tuti átesett, attól függetlenül, hogy volt-e mérhető IgG antitest-szintje az oltás előtt. Viszont egy negatív eredmény nem zárja ki az olyan fertőzést, amelynél az immunrendszer nem erőltette meg magát, és nem kellett antitestet gyártson. Tehát, jegyezzük meg, az immunválasz szempontjából semmi sem fehér vagy fekete, csak a szürke különböző árnyalatairól beszélhetünk.”

A vegyész saját magán is tapasztalta a fentieket. A második oltás után 16 órával magas láza és izomfájdalma volt.

„Úgy éreztem magam 38,6 fokos lázzal, mint akit jól megvertek, megtapostak és végül lehúztak a vécén. Aztán 8 óra szenvedés után meguntam és 400 mg ibuprofen semmi perc alatt helyrerakott.”

 

Koronaposzt, 15 / n
Eltelt 30 nap AZ ELSŐ oltásom óta, ezzel párhuzamosan Rengeteg adatot gyűjöttünk a sok- jó fej ... </ p> Közzétette: Szilárd Fejér – & nbsp; 2021. február 5., péntek </ blockquote> </ div>

Az immunválasz vizsgálatból az is kiderült, hogy egy héttel a második oltás után mindenkinél kimutatható az antitest. „Ha szigorúak akarunk lenni, egyetlen személynél nem került még a pozitív tartományba a mért mennyiség (1 fölött pozitív, neki 0,93 a második oltás után 1 héttel), tehát ebben az esetben a megfelelő mennyiségű antitestet termelt személyek részaránya 97%” – áll a kutatásban.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?