INSIDER

Jó hír a magyarországi koronavírus-helyzetről

Bár megszűnt a veszélyhelyzet, a járványügyi készültség még életben van.
  • Szerző: Ripost

Az elmúlt 24 órában nem nőtt az elhunyt koronavírus-betegek száma. Így az elhunytak száma változatlanul 585 fő. Miközben mindössze 10 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel 4155 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. addig 2692-en már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 878 fő. Az aktív fertőzöttek 38%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 48 %-a budapesti. 169 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 9-en vannak lélegeztetőgépen – tájékoztatott a koronavirus.gov.hu.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTI

Megszűnt a veszélyhelyzet, de életben van a járványügyi készültség. A veszélyhelyzet megszüntetését az tette lehetővé, hogy sikeres volt a járvány elleni védekezés első szakasza. Más országokkal ellentétben el tudtuk kerülni a tömeges megbetegedéseket és a több ezres haláleseteket. Ugyanakkor a járványveszély nem szűnt meg, így a járványügyi készültség fenntartására és néhány alapvető védelmi intézkedésre továbbra is szükség van.

A maszk viselése továbbra is kötelező az üzletekben, illetve a tömegközlekedési eszközökön. A maszkot helyettesítheti a szájat és az orrot eltakaró sál, vagy kendő is. A 65 év felettiek külön délelőtti vásárlási sávja megszűnt. A parlament pénteken dönt a jövő évi költségvetésről, amely biztosítja a járvány elleni további egészségügyi és gazdaságvédelmi intézkedésekhez szükséges pénzügyi alapokat.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?