INSIDER

Jó hír az allergiásoknak, ezt okozza az érkező hidegfront

A kedden érkezett hidegfront nemcsak hűvösebb, csapadékosabb időjárást hozott, hanem jelentősen csökkent a levegőben lévő parlagfű pollen mennyisége is országszerte.
  • Szerző: Ripost

Már csak az ország déli részén, Kiskunhalas környékén van érvényben a II. fokú riasztás, az ország északnyugati részén és a főváros több kerületében is fellélegezhetnek az ott lakók.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Ezzel még nincs vége a parlagfű szezonnak” – közölte a -tal Nékám Kristóf allergológus professzor. – „Szennyezett gócok még egészen szeptember végéig lesznek. Aki idén tapasztalta először az allergiás tünetek megjelenését, ne várjon a következő szezonig, már a tél folyamán keressen fel szakembert, hogy időben megkezdhesse a megelőzést.”

Zugló és Újbuda még szennyezett

Zuglóban a hanyagul felújított Pillangó parkban szórja pollenjeit a parlagfű, de Rákosrendezőnél, a Teleki Blanka utcában is terem a gyomnövény, ahol a vasúti közlekedés miatt könnyen szétszóródnak a pollenek.

Fotó: Járókelő.hu

Hasonló a helyzet Újbudán a Rodostó utcában, ahol több száz méteres részen terem a parlagfű, más gaznövények társaságában.

Fotó: Járókelő.hu

Ha fertőzött területeket látunk, még mindig érdemes bejelentést tenni a polgármesteri hivatalokban, a kormányhivatalokban, illetve a Nébih honlapján. Legutóbb a cikke nyomán Fonyód polgármesteri hivatala rendelte el a gyomnövény irtását.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?