INSIDER

Jobb ha felkészülsz, ilyen időjárás vár ránk a hétvégén

Akik szeretnek strandolni idén valószínűleg ez az utolsó esélyük, hogy harminc fok körüli időben fürödjenek a Balatonban, vagy más nyílt vízben. Jövő héten már fokozatosan csökken majd a hőmérséklet.
  • Szerző: Ripost

Ha elmulasztod ezt a hétvégét, lehet, hogy már csak jövőre tudsz ilyen ragyogó időben strandolni a Balatonon, vagy egy szabadtéri medencében.

A strandbelépő árak is emelkedtek

Fotó: Markovics Gábor / Ripost

Erre a hétvégére visszatér a nyár, a koponyeg.hu előrejelzése szerint harminc fok közelébe is szökhet a hőmérő higanyszála. A ragyogó napsütés mellett szombaton 28, míg vasárnap már 29 fok várható.

Hétfőtől azonban sokak bánatára fokozatosan csökken majd a hőmérséklet, így péntekre már csak 25 fok várható, ami már nem mindenki, csak a bátrabbak számára jelent strandidőt.

Vajon lesz még idén ilyen meleg, mint ami most várható?

Nos, az AccuWeather előrejelzése szerint ebben már ne is reménykedjünk. Az időjárási portál jövő hét szombatra például már csak 24 fokot ígér változó felhőzet mellett, szeptember 19-én pedig mindössze 22 fok lehet a maximumhőmérséklet. Ezt követően nagyjából a hónap végéig hasonló hőmérsékletek ígérkeznek, míg október első napjaiban a fázósabbak már előkaphatják a kiskabátot is, hiszen ekkor már csak 18-20 fok valószínű.

Dávid Mihály, nyíregyházi mérnök több évtizede készít hosszútávú előrejelzéseket, melyek elég jó pontossággal megjósolják az időjárás jellegét.

Fotó: MTI

A Dávid naptár szerint október elején hirtelen lehűl az idő, ez a kellemetlen időjárás pedig kitart a hónap közepéig, de fagyokra szerencsére még nem kell számítanunk.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?