Létrehozva: 2018.09.14.

Jól vigyázz, ezek a reptéri tolvajok új célpontjai!

Öt eset pár nap alatt, milliós kárral! A ferihegyi reptéren megint rengeteg csomagot dézsmálnak meg. Ennek az is oka lehet, hogy a fapadosok megváltoztatták a szabályokat, és gyakran az utolsó pillanatban szólnak, hogy nem vihetik fel a fedélzetre a kézipoggyászt az utasok.

Hiába értek tetten szeptember elején egy éppen bőröndöt fosztogató rakodót civil ruhás rendőrök a Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a nyár vége óta nem pihennek a reptéri tolvajok: szeptemberben megint megszaporodtak a lopások, lopási kísérletek. Az egyik legdurvább eset Gallus Attila idegenvezetővel történt, aki a hétvégén Párizsból utazott Budapestre az Easyjettel. Az utolsó pillanatban közölték vele és pár másik utassal, hogy nincs hely a fedélzeten a kézipoggyászuknak.

Hirtelen szóltak, hogy nem viheti fel a fedélzetre

„Sosem teszek készpénzt vagy műszaki holmit a bőröndömbe. A kézipoggyászba viszont igen, és most váratlanul ért a felszólítás. Úgy döntöttem, nem várakoztatok meg másokat a táskakipakolással, inkább elforgattam a számzárat és leadtam a pakkom” – meséli a %Ripost%-nak Attila, aki csak otthon szembesült a lopással. „A zárt kézipoggyászon semmi gyanús nem volt, ám amikor kinyitottam és láttam, hogy a benne lévő oldaltáskám cipzárja nyitva, tudtam, baj van. Abban tároltam a cég pénzét, az utasok által kint befizetett fakultatív utak árát, mintegy 4500 eurót és 500 dollárt, amiből alig száz eurót találtam csak meg. Felnyithatták a külső számzárat…

Feljelentést tettem, közel 1,5 millió forint a károm”

 

– mondja a férfi, aki szerint biztos, hogy Magyarországon történt a bűncselekmény.

„Az én kis bőröndöm bukkant fel utoljára a futószalagon, és rajta volt a légitársaság kézipoggyász-matricája, ami  szinte felhívás az átkutatásra a tolvajok számára” – vélekedik Attila.

 

Az új szabályzat miatt kellett leadnia a kézipoggyászt

Tóth-Tamaskovics Lilla Budapestről repült Pisában, s a Ryanair új szabályzata miatt a beszálláskor adta le a kézipoggyászát.

„Mikor visszakaptam,

meglepődve láttam, hogy a kódcseréhez való mesterkulcs nyílását szétforgácsolták, s a zár kiáll. Nagyon megijedtem, mert tíz perc küzdelem árán tudtam csak kinyitni.

 

Írtam a reptérnek, mely a légitársasághoz irányított, mondván, övék a felelősség. Hazaérkezéskor jeleztem a problémát Ferihegyen a földi kiszolgálást végző Celebi munkatársának, aki közölte, kint kellett volna panaszt tennem, bár a zársérülésért nem vállal felelősséget a légitársaság. Jeleztem, hogy a zár felfeszítése egyértelművé teszi, ez nem sima sérülés, hanem szándékos, mire nevetve csak annyit mondott, hogy, hát igen, s ezzel lezártnak tekintette a témát. Bár szerencsére nem tűnt el semmim, mert nem sikerült a tolvajnak kinyitnia, de a zár azóta sem zárható, így használhatatlan a 40 ezres bőröndöm” – mondja a %Ripost%-nak felháborodottan Lilla. Hozzátette: a jövőben inkább autóval utazik, illetve Bécsből repül.

 

Értékes óra, spéci szerszám tűnt el a bőröndből

Nem ők az egyetlen friss károsultak. B. Dánielnek a több százezer forintos órája, K. Zozónak több szerszáma tűnt el a bőröndjéből. M. Edit pedig azt írja a Facebookon: „Kedves Budapest Airport! Jól sikerült nyaralásunkat némileg beárnyékolta a tény, hogy hazaérkező bőröndünkön a zárat -a nagy fogás reményében- a reptér dolgozóinak sikerült megbabrálniuk."

Kerestük Hardy Mihályt, a Budapest Airport szóvivőjét, hogy megtudjuk, az augusztusban elért 1,5 milliós abszolút utasszám-rekord mellett nem kívánnak-e drasztikusabban fellépni a poggyászfosztogatók ellen, például testkamerákkal, mely más reptereken is bevált, ám lapzártánkig nem értük el.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Remegve menekült a kérdések elől Magyar Péter - videó

borsonline.hu

Házasság első látásra Csabi: Még egy peteérést bevárok

hirtv.hu

Puzsér is elmondta véleményét a brüsszeli konzervatív konferencia letiltásáról + videó

ripost.hu

Közleményt adott ki a TEK a magyar lakosok számára

vg.hu

Történelmi eső mosta le a térképről Dubajt

origo.hu

Így búcsúznak a sztárok Azahriah menedzserétől

travelo.hu

Tengerimádók figyelmébe: Íme, Európa 25 legjobb tengerparti strandja

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Özönlenek a gratulációk Vastag Csabának és feleségének

ripost.hu

Kudlik Júlia üzent a köztévé MI-műsorvezetőjének: "Szerencse, hogy lelket nem adtak még neki!"

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

„Harcolni fogok azért, hogy élhessen!” - sokan támogatják Dominikot, akin csak az 1,3 milliárdos terápia segíthet

INSIDER

Megtörten nyilatkoztak a szülők: patkány harapta össze kiságyában a csecsemőt Pest vármegyében

INSIDER

Hátborzongató, ami a tragédiák sújtotta óbudai ház lakóival történt: Tóth Veráék azonnal elköltöztek

INSIDER

Csekkold le most, hogy be vagy-e jelentve!