INSIDER

Jön Vuk egy pesti tűzfalra – galéria színes házakról

Egyre több régi bérház lepusztult tűzfalát újítják fel a belvárosi kerületekben, ám nem csak szigetelésről és tatarozásról van szó. Komplett művészeti alkotásokat festenek fel az üres falakra, megszínezve a mindennapokat Budapesten.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Újabb üde színfolttal bővül Józsefváros, az egyik Baross utcai tűzfalra kerül fel az ország kedvenc rajzfilmjének két szereplője, Vuk és Karak. A lerobbant tűzfalat a Színes Város vette kezelésbe.

„Elég lepukkant állapotban volt, ezért rendbe tettük a tűzfalat, és szigetelést is kapott. Az egészre pedig az ikonikus magyar rajzfilm szereplőit festettük fel. Körülbelül másfél hónapnyi munka van benne, hogy a lerobbant falból egy ilyen alkotás kerekedett„ – említette a -nak Flór Péter, a Színes Város munkatársa.

A Színes Városnak nem ez az egyetlen ilyen festménye. Korábban a szintén VIII. kerületi Szigony utcában pofozták ki egy társasház tűzfalát, arra szintén egy hazai rajzfilm, a Szaffi szereplői kerültek fel, de a főváros más belső kerületeiben is megjelentek már a színes és szépen kivitelezett műremekek.

 

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?