INSIDER

Õk az év legpancserebb rablói

Viccesek, szánalmasak, már-már sajnálni kezdjük őket, pedig közönséges gazemberek. A Ripost olyan eseteket gyûjtött csokorba az idei év történései közül, amikor a betörők meztelenül, táncolva vagy egyéb elképesztő módon léptek akcióba. Olyan is előfordult, hogy a rabló egy lepedőt húzott magára abban a reményben, hogy így nem találja meg a rendőrség. Egyikük sem úszta meg a felelősségre vonást.
  • Szerző: Ripost

Táncolva surrantak be az irodába

Hihetetlennek tűnő rablás történt november 25-én Debrecenben a Bocskai tér környékén. Egy gyülekezetben éppen istentiszteletet tartottak, hangosan szólt a zene. Ekkor ment be az épületbe a 23 éves L. István és a 45 éves B. Levente. Hogy eltereljék a többi ember figyelmét, egyikük táncra perdült, amíg társa besurrant az irodába, és onnan ellopott egy mobilt. Ezután mind a ketten elmenekültek.  A nyomozók nem hittek a szemüknek, amikor visszanézték az irodának a kamerafelvételét, amin az egyik férfi táncot lejt. Miután elfogták a táncoslábú rablókat, beismerő vallomást tettek. A rendőrök az egyiküknél megtalálták az ellopott mobilt is, és azt visszaszolgáltatták a tulajdonosának. A két hosszúpályi férfival szemben a Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja a nyomozást.

 Ruhájuk alá gyömöszölték a csokit és a piát

Pénz és más értékek helyett többek között csokoládét és energiaitalt lopott két fiatal Szegeden. A rendőrség egy helybéli és egy tiszaszigeti férfival szemben indított büntetőeljárást, azzal a gyanúval, hogy több áruházból is loptak. Egyikük október 8-án a ruhája alá rejtett szeszes italokat, édességet és energiaitalt, egy nappal később pedig csokoládét és üdítőt, majd elmenekült a boltból. A másik férfi később édességet és pulóvert akart lopni egy szegedi áruházból. A két pancser rabló nem tudott elmenekülni a zsákmánnyal, ugyanis a biztonsági személyzet mindkét üzletben elkapta őket. A 20 és a 21 éves férfi ellen üzletszerűen elkövetett lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

  

Lepedő alá bújt a fiú a rendőrök elől

Börtönbe kellett vonulnia lopás és kifosztás miatt, ám ehhez nem volt kedve, inkább elrejtőzött a rendőrök elől egy 17 éves fiú szeptemberben. Talán megrekedt egy kisfiú szintjén, ugyanis azt gondolta, ha lefekszik a földre és magára húz egy lepedőt, akkor egycsapásra láthatatlanná válik. A varázslat nem sikerült, ugyanis a rendőrök megtudták, hol lakik, és a Szepesi utca egyik házában meg is találták az összegömbölyödött ifjút.


 

Meztelenül mászott be az ablakon a tolvaj

Nyitott ablakon keresztül mászott be egy 23 éves férfi egy tatabányai lakásba november 1-jén hajnalban. A kihívott rendőrök meghallgatták a ház tulajdonosát, egyben a bejelentőt, aki elmondta, hogy zörejre riadt fel fél 4 előtt. Amikor felkelt, hogy megnézze, ki zörög, egy idegen férfival találta magát szemben, aki teljesen meztelen volt. A házigazda rákiabált, hogy azonnal hagyja el a lakást. Ekkor az idegen kiugrott az egyik csukott ablakon, majd eltűnt. A rendőrök keresni kezdték, végül a pincében találtak rá. Ekkor már félig fel volt öltözve. Sz. József elmondta: nem emlékszik semmire, azt sem tudja, hogy került az idegen lakásba. Mivel megsérült, amikor kiugrott a csukott ablakon, a rendőrök mentőt hívtak hozzá. Kórházi kivizsgálását követően előállították, és kábítószer gyorstesztet végeztek. Kiderült, hogy a drogoktól viselkedett ilyen furcsán.

 

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?