INSIDER

Kalandparki tragédia: Valóságos zseni volt a 16 éves fiú

Imádta a kalandparkokat a 16 éves Zsigmond. Úgy tűnik, hogy egy hét évvel ezelőtti Facebook bejegyzésében hátborzongató módon annak a kalandparknak a fotója szerepel, ahol csütörtökön halálos balesetet szenvedett.
  • Szerző: Ripost

Barátok, szülők, tanárok gyászolják a 16 éves Zsigmondot, aki csütörtökön osztálykiránduláson vesztette életét a gyöngyösfalui kalandparkban. Mindenki egyetért abban, hogy hatalmas tehetséget, valóságos kis zsenit vesztettek el.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Kidőlt fa okozta a balesetet Fotó: MTI

A fiatalok éppen a kötélpályát szerették volna kipróbálni, amikor az azt tartó egyik fa kidőlt. A 16 éves fiú annyira súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette, egy társát pedig súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Neki a lába törött el több helyen, csütörtökön éjjel meg is műtötték, állapota a körülményekhez képest kielégítő.

Sokkot kaptak a gyerekek

A elérte a helyszínen lévő egyik gyermek testvérét, aki lapunknak elmondta, hogy őt édesanyja értesítette csütörtök délután. „Sírva hívott fel, hogy nagyon nagy baj van. Azonnal hívtam a testvéremet, de alig tudtam szóra bírni, ő is sírt, szerintem sokkos állapotba kerülhetett” – mesélt a drámáról a testvér, aki azt mondja, máris kirendelték a gyerekekhez az iskolapszichológust. Elértük egy másik fiú édesanyját is, ám a sokk miatt egyelőre ő sem szeretett volna még nyilatkozni. „Nem vagyok erre még felkészülve” – mondta a nő.

Rendőrautó a kalandparknál Fotó: MTI

Kikészült a kalandpark igazgatója

Nemcsak az osztálytársak és azok szülei készültek ki teljesen, a kalandparkot üzemeltető cég ügyvezető igazgatója is mély döbbenetben volt még péntek délelőtt. „Nagyon sajnálom. Ez egy katasztrófa, egy nagyon szomorú tragédia. Nem kaptam még meg egyelőre a fiú szüleinek a telefonszámát, de természetesen szeretnék majd beszélni velük. A kórház számát most adták éppen ide, szeretnék érdeklődni a megsérült fiú állapotáról, de nem tudom, hogy adnak-e majd információt harmadik félnek. Nem tudok most egyelőre mást mondani, a rendőrök még itt helyszínelnek- mondta Szőnye Péter, aki hallhatóan maga is sokkot kapott.

Fotó: Vajda János Gimnázium

„Az egyik legkedvesebb tanítványom”

A 16 éves Zsigmondot mindenki szorgos, nagyon jó tanuló, igazi kis zseninek ismerte. Mint az a Zala Megye Hírlap 2009-es számából kiderül, 5 évesen már korcsolyázni tanult. „Öt éves vagyok, most tanulok korcsolyázni” – nyilatkozta akkor a lapnak. De ugyanekkor, óvodásként, már sakkversenyekre is járt, sőt megemlítik, mint tehetséget, akire a jövőben is érdemes lesz odafigyelni. Igazi területe mégis a reál tárgyak voltak, az elmúlt években a Zrínyi Ilona matematikaversenyen, és a KÖMÁL matematikai és fizikai pontversenyein is részt vett. „Az egyik legkedvesebb tanítványom! Akiért érdemes volt tanítónak lennem!” – írta általános iskolai tanára a tragédia után.

Péntek estére gyertyás megemlékezést szerveztek a keszthelyi Vajda János Gimnázium elé, bár a gyerekek és felnőttek egész nap, folyamatosan mennek mécseseikkel, hogy leróják kegyeletüket Zsigmond előtt.

És ezeket olvastad már?