Létrehozva: 2021.08.26.

Karácsony Gergely az erőszakos koldusbandák vagy a budapestiek oldalán áll?

Gyorsan lefotóztatta magát egy nehéz sorsú mozgássérült fiatalemberrel, majd meghökkentő és álságos Facebook-posztot tett közzé Karácsony Gergely a Metropol szerdai címlapjáról.

A főpolgármester szerint nincs különbség a járókelőket félelemben tartó agresszív koldusbandák és a segítségre szoruló, nehéz sorsú emberek között. Karácsony meg is fenyegette a Metropolt.

Hol zaklatják a kéregetők a járókelőket? Erről tett közzé szerdán egy térképet a Metropol, olvasóik panaszai alapján. A cikk kifejezetten az erőszakos alakokról szólt, azokról, akik bandába tömörülnek és félelemben tartják a budapestieket a tereken, aluljárókban. Olvasóik panaszait vitték térképre azokról a helyekről, ahol ők félnek.

Havanna hetivásár átadása
Karácsony Gergely fõpolgármester,
Havanna lakótelep
( Fotó: Sáfár Tibor)
Fotó: Metropol

A főpolgármester erre lefotóztatta magát egy valóban szegény sorsú mozgássérülttel, és álságos módon a szegények elleni uszítással vádolta meg a Metropolt. Pedig teljesen egyértelmű: nem ehhez a fiatalemberhez hasonló sorsú kéregetőkről szólt a térkép, hanem azokról az agresszív koldusbandákról, akik félelemben tartják a járókelőket, megszállva Budapest egyes tereit és aluljáróit. Ezek az állapotok nem zavarják Karácsony Gergelyt? Azzal, hogy sok budapesti fél az utcán, nem törődik? A főpolgármester, azon kívül, hogy megfenyegeti lapunkat, úgy érzi, nincs tennivalója az ügyben…

A Metropol kommentárja

„Az a kérdés, Geri, hogy neked hiszünk, vagy a szemünknek?” –kérdezte egy kommentelő Karácsony Gergely fenti posztja alatt. A mi kérdésünk pedig: a főpolgármester tényleg nem érti a különbséget az agresszív, járókelőket terrorizáló koldusbandák és a szerencsétlen sorsú szegények között? Vagy szándékosan összemossa a kettőt, hogy ne kelljen csinálnia semmit, csak lehessen egy jót posztolni, hogy ő mennyire érző szívű?

Vajon ezt komolyan gondolta Karácsony Gergely?
Fotó: Facebook

A mozgássérült fiatalember, akivel a főpolgármester lefotóztatta magát, nem agresszív utcai zaklató, hanem egy segítségre szoruló ember. Mellesleg pont az önkormányzatnak kellene a hóna alá nyúlnia. Nem is róla és a hozzá hasonlókról szólt a cikk, hanem azokról az erőszakos bandákról, akik miatt ijesztő átmenni egy aluljárón, akik miatt nem merünk pénzt levenni egy köztéri bankautomatából, mert odanyomulnak és követnek, akik miatt aggódunk, ha a gyerek egyedül jön haza, mert tudjuk, hogy az útvonalán bandába tömörült hajléktalanok vagy drogosok zaklatnak mindenkit, akik miatt mi is kétszer is meggondoljuk, hogy átkeljünk-e egy kisebb parkon Budapest közepén.

Karácsony Gergely szerint ezek az erőszakos alakok a „szegények”, akik ellen mi „uszítunk”. A főpolgármester miattuk fenyegeti a Metropolt. Ezek szerint Karácsony Gergely az ő pártjukra áll a budapesti járókelőkkel szemben.

Tegye a szívére a kezét, kedves olvasó, legyen akármilyen politikai érzelmű! Jobb-e így átmenni az Örs vezér terén, hogy már nincs ott az agresszív koldusbanda? A rendőrség egy nap alatt eltakarította a bandát, miután írtunk róluk – Karácsony Gergely nyilván azt a cikkünket is „szegényellenes uszításnak” gondolja.

A lap az olvasó oldalán áll, aki tart a szervezett koldusbandáktól. Karácsony Gergely viszont inkább ezeket a bandákat védi. Cselekvés helyett megint csak egy hangzatos Facebook-poszt. Minket pedig megfenyeget, miután nemrég – a sajtószabadság nagyobb dicsőségére – a közterületekről is ki akarta tiltani a Metropolt.

Mi azt szeretnénk, ha Budapest főpolgármesterének fontosabb lenne a város állapota, a budapestiek félelme az utcán, mint a fenyegetőzés és egy kampányfotó egy mozgássérült fiatalemberrel...

Hívja a rendőrséget! A cikk és az olvasók panaszai nyomán a rendőrség egy nap alatt eltakarította az Örs vezér téri koldusbandát. - Ha zaklató, erőszakos, fenyegető fellépést tapasztal bárki, akkor azonnal szólni kell a helyszínen járőröző rendőröknek, vagy be kell telefonálni a 112-es számra, ahol be lehet jelenteni az esetet, azonnal intézkedünk – hangsúlyozta Kutsera Juhász Bettina rendőr alezredes, a BRFK Közrendvédelmi Főosztályának vezető-helyettese a Metropolnak, amikor együtt razziáztunk velük az Örsön. De érvényes ez Budapest összes közterületére: szóljon a rendőröknek!

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Most jött a hír: Putyinnak lett igaza

origo.hu

Kiderült az igazság Kucsera Gábor és Tápai Szabina házasságáról

metropol.hu

Házasság első látásra: Enikő döntést hozott

vg.hu

Megérkezett a bejelentés: egyszerre emelkedik és csökken nagyot Magyarországon az üzemanyag ára

mandiner.hu

„Így kell bánni a bűnözőkkel és Putyin ügynökeivel!” – íme a „toleráns” baloldal, ahogy századszor is büszkén megmutatja magát

origo.hu

Kiderült, ki Árpa Attila barátnője

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Figyelmeztet a rendőrség, ez az új átverés terjed!

magyarnemzet.hu

Budai Gyula feljelentést tett, Szabó Tímea szerint szép lett a Lánchíd + videó

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

Baleset történt Győrben: halálgömbből zuhant a mélybe a motoros

INSIDER

Újabb milliomosa van Magyarországnak: hatalmas összeget nyert egy szerencsés

INSIDER

Kiadták a veszélyjelzést: ez több vármegyét is érinteni fog!

INSIDER

Veszély Enyingen: iskola közelében vert tanyát egy ragadozó - Fotó