INSIDER

Elindult a mémcunami: Reagáltak a budapestiek az összeomlott fővárosi közlekedésre

A főváros vezetése nem foglalkozott vele, hogy fél napra leállt Budapest tömegközlekedése szerdán a 4-6-os kiesése miatt a dugók sújtotta városban. A dühös budapestiek anyáztak, és kínjukban már röhögtek és mémeket gyártottak, mert kiderült: mindenről a homok tehet...
 • Szerző: Ripost

9 posztot tett ki a főpolgármester szerda reggeltől csütörtök délig a Facebook-oldalára. Azt gondolnánk, hogy a tömegközlekedésről, hiszen fél napra leállt az általa vezetett város közlekedése és fő villamosvonala az első nagyobb eső hatására. Ilyenkor egy jó városvezető a megoldáson dolgozik, igyekszik mindenkit megnyugtatni, és keresi a felelősöket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Máté Krisztián /Ripost

Karácsonyt nem érdekli a budapestiek problémái

De nem, Karácsony Gergely 9 posztjából egy sor sem jutott Budapest lakóinak, csakis a saját előválasztási kampányával foglalkozott – mert éppen miniszterelnök szeretne lenni...

A leállásról órákon át hallgatott a főváros és a BKK vezetése is, csak dél körül adott a BKV-vezér egy interjút egy hírportálnak, amiből kiderült: a 4-6-os villamos azért állt le, mert vizes homok került a csúszásgátló homokot a pályára hintő szórófejekbe, amik eltömődtek.

A villamosvezetőknek köszönhetjük, hogy megúsztuk a baleseteket

A villamosvezetők józanságán múlt, hogy nem lett nagyobb baj: mint kiderült, sorozatban álltak ki a forgalomból, mert nem érezték biztonságosnak a csúszkáló Combinókat. De ezt a városvezetéstől nem lehetett megtudni: a Városháza hallgatott, a Metropol kérdéseire azóta sem válaszolt. A BKK 12.40-kor kiadott közleménye szerint „A kiesést minden esetben a nedves időjárási körülmények miatt összetapadt homokszemcsék okozta eltömődés váltotta ki, melyet porral szennyezett homok okozott.“ Tehát mindenre fel vannak készülve, csak a „nedves időjárási körülményekre” nem…

“Szavazz rám” – a villamos nem érdekes...

„Mert a szolgálat és az emberek hétköznapi problémáinak a megoldása az, amiért politizálni érdemes!” – ezt Karácsony Gergely tegnap délben posztolta ki. De nem a villamosok leállásáról szólt ez a poszt sem, hanem arról, hogy rá kell szavazni az előválasztáson. Ezúton szólnánk: az emberek hétköznapi problémája az, ha nem jár a villamos, a többi csak duma...

Elindult a mém „cunami”.

Mit mondanak a budapestiek?

Poénkodnak...

 • Ferenc: “Hofi jutott eszembe: Közútkezelő az első hó leesése után: A télre felkészültünk, de hóra nem számítottunk!„
 • Zsolt: “Már a homok se olyan, mint régen”
 • Ildikó: “Most a gonosz HOMOK a hibás”
 • Róbert: “Követelem, hogy az eső mondjon le! Most!”
 • Katalin: “Miért csodálkozunk? Karácsony azt mondta, akkor lép vissza ha egy villamos elüti! Ezt ugye meg kell akadályoznia!”
 • Csaba: “Kerékpársávot a villamos vágányaira is!”
 • Andrea: “Mi lesz itt, ha leesik majd a hó?”
 • Balázs: “Szánkózósáv lesz kijelölve.”
 • Sarolta: “Gergely majd szánkót ajánl gondolom...”
 • Györgyné: “A 41 tanácsadó jó homokvásárlási tippet adott.”
 • Ernő: “Nem voltak rá felkészülve, mert a téli hóesésre fel nem készülést tervezték....”

...és anyáznak

 • Szilvia: “Amíg Geri sajtótájékoztatót tartott, addig leállt a közlekedés a fővárosban! Nincs metró, villamos! A buszok és az autók sem tudnak közlekedni! Ez az ember akar miniszterelnök lenni!”
 • Katalin: “Meg egyáltalán miért veszi fel a fizetését, ha nem végzi a dolgát!!!!!!!”
 • Zsuzsanna: “Remélem akik megszavazták ezeket a b.....okat a főváros élére, azok most elégedettek és örülnek. És még mielőtt valaki azt írná, hogy Tarlós idején is volt dugó, csöves, meghibásodás, annak mondom: nem, ennyi nem volt. Nem voltak ekkora dugók, nem volt ennyi csöves, nem volt kosz és káosz. Ezt mind kaligeliék hozták a fővárosra!”
 • Joli: “Karácsony nem ér rá ilyen ügyekkel foglalkozni. Most éppen Márki-Zay Péterrel van elfoglalva, hogy ki lépjen vissza.”

A fideszes politikusok sem hagyták ki a magas labdát:

Wintemantel Zsolt: “Mekkora mázlija volt Tarlósnak, hogy az ő kilenc éve alatt egyszer sem esett az eső!”

Deutsch Tamás: “Kalácsony Gelgelyt nem fogja elütni a villamos. Ugyanis nem jár.”

A tájékoztatás is összeomlott

Az utazók százezrei nem kaptak normális információkat, hogy mire számítsanak. Teljesen leállt Budapest legforgalmasabb villamosvonala, de a BKK Info Facebook-oldalán órákon keresztül csak annyi volt, hogy “járműhiba miatt” – arra nem volt utalás, hogy gyakorlatilag az egész járműparkot ki kellett vonni a forgalomból… Az utasok így azt gondolhatták, hogy mindjárt helyreáll minden, arra senki nem számított a reggeli csúcs idején, hogy délig nem lesz villamos.

Karácsony-káosz: minden egyszerre lezárva

Nyár elején, hosszú halogatás után Karácsony Gergely mindent egyszerre zárt le a fővárosban, így hónapok óta nem enyhül a közlekedési káosz: az autók továbbra is gyakran másfél-két órát vesztegelnek a gigadugókban. Erre jöttek most rá a villamospótló buszok… A belvárosban tavasz óta anyáznak az autósok a biciklisáv miatt, eközben a főpolgármester a zajló belvárosi metrófelújítás idején fogott bele a pesti alsó rakpart átépítésébe, majd több mint másfél éves huzavona után kezdődött a Lánchíd felújítása, majd tetézte mindezt a Blaha Lujza tér átépítése, ahol sávlezárásokkal, elterelésekkel és betontömbökkel nehezítik a körúti kerékpársávok miatt amúgy is ellehetetlenedett közlekedést.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A 30 perces sajtos rúd receptje
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?