Létrehozva: 2020.10.08.

„Karácsony Gergely náci, rasszista, cigánygyűlölő jelöltet támogat Borsodban”

Karácsony Gergely teljes mellszélességgel kiáll Bíró László mellett.

Átlépett egy határt Karácsony Gergely főpolgármester, amikor egy olyan jelöltet állított, más ellenzéki pártok vezetőivel együtt a borsodi időközi választáson, aki „náci, rasszista, cigánygyűlölő” – mondta a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Bíró László egyebek mellett Budapestet Judapestnek nevezte és zsidó uzsorástőkéről posztolt

Fürjes Balázs hangsúlyozta, a Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, Fekete-Győr András, a Momentum elnök és Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke által jelöl Bíró László egyebek mellett Budapestet Judapestnek nevezte és zsidó uzsorástőkéről posztolt.

„Tehát gyomorforgató, elfogadhatatlan kijelentéseket tett, és szerintem a főpolgármesternek kellett volna az elsőnek lenni, aki a judapestezve zsidózó jelölt ellen fellép, és követeli a visszaléptetését” – mondta. Hozzátette, hogy ehhez képest Karácsony Gergely egy kampányvideóban „teljes mellszélességgel” kiáll az antiszemita jelölt mellett.

Fürjes Balázs szerint ez a budapesti zsidóság és minden jóérzésű magyar ember elárulása.

„Budapest első embere egyszerűen nem tehet ilyet” – emelte ki.

Az ellenzéki pártok koalíciós kényszerről beszélnek a jelöltállítással kapcsolatban. „De az egész borsodi Jobbikban nincs egy ember, aki nem náci?” – tette fel a kérdést.

Ráadásul egyre több balliberális politikus, illetve közszereplő határolódik el a most vasárnapi szerencsi időközi országgyűlési választás „judapestező”, a zsidókat „tetűcsúszdásnak” nevező baloldali jelöltjétől, legutóbb például Tamás Gáspár Miklós írt arról, hogy meg kellene vonni a támogatást Bíró Lászlótól. „Ha ez így marad, és Bíró Lászlót indítják, akkor azt javasolnám a szerencsi ellenzéki szavazóknak, hogy ne menjenek el szavazni” fogalmazott Tamás Gáspár Miklós. „Azt reméltem, hogy miután a Jobbik technikai okokból nem jelölheti Bíró Lászlót az időközin, a többi ellenzéki párt kihasználja ezt az alkalmat, és visszalépteti őt. Érthetetlen, hogy miért nem tették meg eddig; tűrhetetlen, hogy olyan ember, aki a Bíró által mondottakhoz hasonló cigányellenes és zsidóellenes ocsmányságokat beszél, olyan pártok színeiben indulhasson parlamenti választáson, amelyek magukat antirasszistának, demokratának és toleránsnak tekintik” – fogalmazott a filozófus. Hozzétette:
„Ha ez így marad, és Bíró Lászlót indítják, akkor azt javasolnám a szerencsi ellenzéki szavazóknak, hogy ne menjenek el szavazni.
Evidenciának kellene lennie, hogy olyasvalaki ne lehessen képviselő a magyar Országgyűlésben és ne lehessen része a magyar politikának, aki éveken keresztül olyan meggyőződésben élt, mint Bíró László” – fejtette ki Tamás Gáspár Miklós. „Ha már Bíró László jelöltnek nem volt annyi esze, hogy visszalépjen – amire az őszinte töredelem (megbánás) kötelezte volna – , legalább az ellenzéki pártok kereshettek volna nála alkalmasabb, kevésbé fasiszta (vagy volt fasiszta) jelöltet, amire lett volna alkalmuk. Meg kellett volna vonniuk Bírótól a támogatásukat. Az ellenzéki pártokat ez a kérdés láthatólag nem nagyon izgatja.”- írta a filozófus. A Jobbikkal kötött taktikai szövetség lehetséges hátrányaira sokan figyelmeztettek, és íme, igazuk lett. Ha a Jobbik csakugyan annyira megváltozott volna, mint amennyire ezt hirdeti, akkor nem ezt az embert jelölte volna. A többiektől pedig még elkeserítőbb, hogy ezt annyiban hagyják. A szerencsi körzet ellenzéki választóitól azt kérjük többen, hogy maradjanak otthon, ne szavazzanak. Az ellenzék akkor bukik meg igazán, ha nyer.” – tette hozzá Tamás Gáspár Miklós.

Más baloldali politikusok azonban gőzerővel kampányolnak az újnáci jelölt mellett, az utóbbi napokban személyes támogatásáról biztosította Kunhalmi Ágnes, Varju László, Márki-Zay Péter, Schmuck Erzsébet, Demeter Márta, Szabó Tímea és Fekete-Győr András.

Jegyezzük meg ezeket a neveket!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Spontán öngyulladás: minden magyarázat nélkül gyulladt fel több ember

metropol.hu

„Már most jobb Dibusz Dénesnél” - Marco Rossi törheti a fejét a kapusposzton

mandiner.hu

Ukrajna érdemrenddel tünteti ki Alain Delont

metropol.hu

„Rémálom lenne” – Schäfer András a legrosszabbtól tart

magyarnemzet.hu

A bukott szocialista kormányfő Zamárdiban tölti a nyugdíjas éveit

origo.hu

Elképesztő dolgok történtek a római bordélyházakban

mindmegette.hu

Megdöbbensz, ezért kérik el a személyidet ha az Aldiban vásárolsz

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Stana Alexandra a szerelmi életéről vallott, mindenkit meglepett

ripost.hu

Senkinek sem kell Zámbó Jimmy egykori nyaralója, drasztikus lépésre szánta rá magát a család

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

Megtörten nyilatkoztak a szülők: patkány harapta össze kiságyában a csecsemőt Pest vármegyében

INSIDER

Hátborzongató, ami a tragédiák sújtotta óbudai ház lakóival történt: Tóth Veráék azonnal elköltöztek

INSIDER

Csekkold le most, hogy be vagy-e jelentve!

INSIDER

Meddig tart még ki a rossz idő? Pokoli híreink vannak a következő napokra