Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2021.05.23.

Karácsony Gergelynek vesszőfutás volt az elmúlt két hét

Karácsony Gergely durva hazugságspirálba kerülése és elmúlt hetekben tapasztalt vesszőfutása lerántotta a leplet arról az esetlen, botladozó, de egyébként szerethető, őszinte képről, amelyet külföldi, főként amerikai demokrata körökből érkező kampánytanácsadók gondosan, évek alatt építettek fel az ellenzéki miniszterelnök-jelöltről – mondta a XXI. Század Intézet vezető elemzője a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában nyilatkozva.

Deák Dániel úgy fogalmazott, korábban nem lehetett olyan vesszőfutást tapasztalni miniszterelnök-jelölttől, mint amilyet az elmúlt hetekben Karácsony Gergelytől lehetett látni.

Fotó: MTI

Kiemelte, az ellenzéki miniszterelnök-jelölt „egyik hazugságból a másikba menekül”, hiszen korábban azt állította, hogy van nyelvvizsgája, majd kiderült, hogy nincs államilag elismert nyelvvizsgája. Emellett Karácsony Gergely hivatalos életrajzában és kampányoldalakon is azt tüntette fel, hogy elvégezte a phd-képzést, miközben egyebek mellett az idegennyelvtudás hiánya miatt ezt nem tette meg – mondta Deák Dániel.

Az elemző aláhúzta továbbá, Karácsony Gergely „rengeteg zűrös, megmagyarázatlan kérdésre” nem adott választ, sőt leteremtette a közmédia ezzel kapcsolatos kérdéseket megfogalmazó riporterét.

Deák Dániel szerint az, hogy Karácsony Gergely a sajtószabadság híveként verbálisan bántalmazza az újságírókat, azt mutatja, hogy az esetében nem természetes, belülről jövő az a kép, amelyet sugározni próbál.

A XXI. Század Intézet vezető elemzője szólt arról is, nem találni olyan korábbi magyar miniszterelnököt, aki ne beszélt volna valamilyen idegen nyelven.

Külön kiemelte gróf Apponyi Albertet, aki a trianoni békeszerződés megkötése előtt elmondott védőbeszédében franciául, olaszul és angolul is felszólalt, megdöbbentve az ottani tárgyalókat.

Emellett megjegyezte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök éppen a konyhában tartózkodott, amikor Donald Trump korábbi amerikai elnök felhívta őt.

„Gondoljon csak bele, ha Karácsony Gergelyt felhívná a mostani elnök, akkor mit tudna reagálni, hogyan tudna válaszolni, hiszen a saját bevallása szerint sem tud angolul beszélni” – fogalmazott Deák Dániel.

Az elemző kitért arra is, kutatások szerint a magyarok több mint 80 százaléka elvárja, hogy egy miniszterelnök tudjon legalább angolul tárgyalóképesen beszélni. Erre azért is nagy szükség van, mert az uniós csúcstalálkozások szüneteiben, négyszemközti találkozóin nincs tolmácsolás, és ezeken sokszor több minden dől el, mint a rendes tárgyalásokon.

A magyar felnőtt társadalom 62 százaléka szerint Gyurcsány Ferenc hatást gyakorol Karácsony Gergely politikájára – derül ki az Alapjogokért Központ legfrissebb közvélemény-kutatásából.
A 18 évesnél idősebb felnőtt magyar lakosság véleményét reprezentáló kutatás alapján kijelenthető, hogy a baloldali előválasztáson miniszterelnök-jelöltként induló főpolgármesterre a megkérdezettek túlnyomó többsége szerint Gyurcsány Ferenc hatást tud gyakorolni. Tízből hatan (62 százalék) helyezkedtek erre az álláspontra, vagyis a 8 millió fős felnőtt magyar lakosságból csaknem 5 millióan osztották ezt a véleményt. Mindösszesen a válaszadók 13 százaléka mondta azt (1 millió választókorú), hogy Karácsony Gergely politikájára nincs hatással a volt kormányfő, akinek pártjával közös listán indul a 2022-es országgyűlési választásokon.
A magyar felnőtt társadalom 62 százaléka szerint Gyurcsány Ferenc hatást gyakorol Karácsony Gergely politikájára
A magyar felnőtt társadalom 62 százaléka szerint Gyurcsány Ferenc hatást gyakorol Karácsony Gergely politikájára
Fotó: Alapjogokért Központ
Legnagyobb arányban a kormányfőpárti válaszadók nyilatkoztak arról, hogy Gyurcsány Ferenc hatást gyakorol a főpolgármesterre: 76 százalékuk. Árulkodó ugyanakkor, hogy a még a kormányfővel kritikus megkérdezettek relatív többsége szerint is (48 százalék) ez a helyzet, és csupán 27 százalékuk vélekedett ezzel ellentétesen. Ennek több oka lehet: Karácsony Gergely 2002 és 2008 között a Gyurcsány Ferenc vezette kabinet Miniszterelnöki Hivatalának politikai tanácsadója volt, akkori cége, a Social Report Bt. pedig tíz alkalommal, összesen mintegy 22 millió forintos megbízást kapott a Gyurcsány-kormánytól. Karácsony emellett – főpolgármesterré választását követően – a korábbi szocialista-liberális kabinetek több emblematikus figuráját vezető pozícióba ültette. A Demokratikus Koalíció továbbá a Fővárosi Közgyűlésben is komoly zsarolási potenciált épített ki saját maga számára, mindez pedig azt jelenti, hogy Karácsony Gergely Gyurcsány Ferenc pártjának jóváhagyása nélkül nem tud jelentős politikai döntéseket meghozni.
 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ezt mondta Jürgen Klopp a Liverpool kudarca után

origo.hu

Migránsok okozták a balesetet a Liszt Ferenc-repülőtér közelében, amelyben két ember meghalt

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 13 tepsis recepttel segítjük az ötletelést szombat-vasárnapra

mandiner.hu

Kemény választ küldtek az oroszok az amerikai ukrán segélycsomagra (VIDEÓ)

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

hirtv.hu

Hídpénzbotrány: Kiderült, hol landolhatott a Lánchíd-felújításból „kiszedett” másfélmilliárd forint

origo.hu

Brutális bírságot kapott az RTL Klub

lakaskultura.hu

Váza saját kezűleg: Zseniális DIY-ötlet a lakberendezés szerelmeseinek

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

3 csillagjegy kapcsolata el van átkozva, ők még idén szakíthatnak!

ripost.hu

Megkezdődött Tordy Géza temetése: itt lesz a színművész örök nyughelye

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

Semjén Zsolt: a Magyarok kenyere ünnep, a búza- és kenyérszentelés ünnepe a magyar nemzet egységéről szól

INSIDER

Hornung Ágnes: a kormány 14 éve kiemelt figyelmet szentel a családoknak és a gyermeket vállalóknak

INSIDER

Hátborzongató: váratlan helyen jelent meg Vera rég elhunyt dédanyjának szelleme – fotó

INSIDER

„Sajnos a legrosszabbra is fel kell készülnünk” – Kétségbeesetten keresik a 46 éves marcali családapát