Létrehozva: 2021.06.02.

Karácsony Gergelynek még a tolmácslistája sem igaz

Több fontos tétel is kimaradhatott a főváros hétfőn titokban nyilvánosságra hozott tolmácslistájából: az Origo tíz olyan eseményt is talált, ahol Karácsony Gergelynek igénybe kellett vennie a tolmács szolgáltatását, ezek mégsem szerepelnek az összesítésben.

A nyelveken nem beszélő főpolgármester korábban azt állította, tárgyalt a londoni polgármesterrel, telefonon egyeztetett a volt amerikai nagykövettel, és interjút készített vele a Time magazin – ezeknek azonban a listán semmi nyoma. Ez pedig két dolgot jelenthet: Karácsony vagy arról hazudott, hogy kivel beszélt, vagy arról hazudik most, hogy mikor vett igénybe tolmácsot, és nem a teljes költési listát közli. Gyurcsány Ferenc jelöltjének tovább tart a vesszőfutása, benn ragadt a hazugságspirálban.

Hétfőn este a legnagyobb titokban közzé a fővárosi önkormányzat Karácsony Gergelynek és az általa vezetett főpolgármesteri hivatalnak a tolmácsokkal kapcsolatos költéseit a budapest.hu-n. Ez szokatlanul inkorrekt megoldás volt, hiszen már hetekkel ezelőtt közérdekű adatigénylést nyújtott be az Origo a témában, amire a mai napig nem kaptak választ. Forrás: Origo

Húztak a listán

Vélhetően ennél jóval több interjú, illetve esemény maradt ki a budapesti önkormányzat tájékoztatójából, azaz Karácsony az elmúlt másfél évben sokkal többször használt tolmácsot, mint amit nyilvánosságra hoztak. Ebből pedig az következik, hogy a közzétett adatokkal szemben a fővárosnak jelentősen többe került, hogy a főpolgármester nem tud angolul.

Tavaly februárban tele volt vele a baloldali média, hogy a főpolgármester Londonba látogatott, ahol az ottani polgármester fogadta. „Elmondtam Sadiq Khannak, London fontos példa számunkra, hogy hogyan tehető élhetővé egy nagyváros” - ezt állította közösségi oldalán Karácsony Gergely, úgy, hogy társalgási szinten sem ismeri az angolt. Ennek ellenére a főváros tolmácslistájában nem szerepel ez a kitétel. Pedig erősen gyanús, hogy valaki közvetített közöttük (persze, lehetne arra gondolni, hogy a londoni polgármester hozott magyar tolmácsot, de egy felelős vezető nem teheti meg, hogy a másik tárgyaló fél által fizetett – vagyis tőle függő – tolmácsot használjon).

„Tegnap délután kérésére tájékoztatást adtam David Cornstein amerikai nagykövetnek Budapest járványügyi intézkedéseiről és városunk újranyitásának előttünk álló kihívásairól” - írta három hónappal később Karácsony a közösségi oldalán, úgy, hogy a poszthoz egy telefonálós képet mellékelt. Ezzel értelemszerűen azt próbálta meg sugalmazni, hogy angol nyelven egyeztetett egy magas rangú amerikai diplomatával (ha csak nem feltételezzük azt, hogy Cornstein Karácsony kedvéért megtanult magyarul). Magyarán, vagy Karácsony hazudott arról, hogy Cornsteinnel egyeztetett, vagy a főváros letagadta az eseményt a listán.

Szintén országos hír lett abból, hogy a főpolgármester egy kockakőre rakott díszletbiciklivel fényképeztette magát tavaly augusztusban. Mint utóbb magyarázták, a fotókat a Time magazin készítette. Az amerikai hírmagazin valóban közölt egy interjút a baloldali városvezetővel, ami értelemszerűen nem ment volna segítség nélkül. Ehhez képest ez a tétel sem szerepel a főváros összesítésében.

Akárcsak a mostani Economist-interjú, pedig Karácsony éppen ekkor bukott le, hogy nem beszél nyelveken. Arról nem is beszélve, hogy egy nappal a cikk megjelenése után kiderült, a baloldali városvezető tolmácsot használt a beszélgetés során.

Érdekes tételek a főváros tolmácslistájából
Ahogy a fentiekből kiderült, közel sem teljes a főváros listája. Ennek ellenére abban kifejezetten szórakoztató elemek is szerepelnek. Karácsony tavaly szeptemberben részt vett a „Hogyan mentsük meg a demokráciát a koronavírus után? Globális és lokális válaszok” elnevezésű panelbeszélgetésen, ami 127 ezer forintba került. A politikus Garri Kaszparov sakkvilágbajnokkal is tolmács segítségével beszélgetett, szintén 127 ezer forintért. Vélhetően az sem fog felkerülni a városvezető politikus dicsőségfalára, hogy nyelvi akadályok miatt kétszer sem tudott tolmács nélkül videóhívást lebonyolítani az Európai Beruházási Bank (EBB) elnökével (tavaly decemberben és idén januárban).

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

A pornós bokszoló és a dögös focistafeleség együtt alázzák a Chelsea edzőjét - képek

origo.hu

Fegyverekkel árasztja el Amerika Ukrajnát - küszöbön a világháború

metropol.hu

Így változtak a Házasság első látásra szereplői

metropol.hu

Végre: Palvin Barbi megmutatta gyönyörű pocakját

hirtv.hu

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

origo.hu

Kórházba került Zámbó Krisztián

travelo.hu

Csodálatos, ingyenes nádkoronasétány épült ezen a balatoni strandon

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

ripost.hu

Leszámol a hangyákkal a lyukas alufóliabomba

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Összement a tejföl, a túró és a mosogatógép kapszula is kevesebb lett! Mutatjuk a konkrét termékeket

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Dömötör Csaba: A magyar baloldal előterjesztette és meg is szavazta a Magyarország elleni EP-jelentést

INSIDER

Magyar Péter háborúpárti

INSIDER

Lázár János: Kik döntenek a migrációról és háborúról?

INSIDER

Hollik István: Magyarországnak és Európának béke kell!