INSIDER

Karácsony ismét hazudott: titoktartási szerződést írattak alá a Pesti úti otthon orvosával

Karácsony Gergely korábban azt nyilatkozta: nem írattak alá semmilyen titoktartási szerződést a Pesti úti otthon orvosával. Azonban most megszólalt az orvos is: bizony volt ilyen szerződés.
  • Szerző: Ripost

Megerősítette a Pesti úti idősotthon korábbi főállású orvosa az Origo-nak, hogy titoktartási nyilatkozatot íratott alá vele a fenntartó fővárosi önkormányzat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A hírportál felidézi, hogy Karácsony Gergely főpolgármester a hétvégén azt állította, hogy nem kötöttek titoktartási szerződést az orvossal.

– Semmilyen ilyesmi nem történtállította a Főpolgármesteri Hivatal még április 19-én azzal kapcsolatban, hogy titoktartásra kötelezték-e a Pesti úti idősotthon korábbi főállású orvosát – emlékeztetett az Origo.

Ugyanakkor az orvos most azt mondta az internetes lapnak, hogy

„aláírattak velem egy ilyen szerződést, csak a fővárosi önkormányzat kommunikációs osztálya engedélyével nyilatkozhatok”.

Koronavírusos beteget szállítanak el a Pesti úti otthonból Fotó: MTI

Hozzátette: értetlenül áll a főpolgármesteri nyilatkozat előtt.

Felidézik: az intézmény nem rendelkezett főállású orvossal a járvány kitörésekor. Ezt korábban a Főpolgármesteri Hivatal is elismerte, amikor azt közölte, hogy húsvéthétfőn szerződtek egy orvossal, mert az otthon háziorvosa karanténban van. Majd azt is írták, hogy április 17-én érkezik újabb orvos az intézmény megnövekedett egészségügyi feladatainak ellátására.

Később Müller Cecília országos tiszti főorvos is megerősítette, hogy legalább egy hétig nem volt főállású orvos az intézményben, annak ellenére sem, hogy törvény írja elő: a kétszáz főnél nagyobb férőhelyű szociális intézmény esetében kötelező a főállású orvos biztosítása. A korábbi orvos személyi ellentétek miatt távozott, de amikor a járvány kitört, felajánlotta, hogy marad, ezt azonban elutasították – írja az Origo.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?