Létrehozva: 2020.04.11.

Karácsony magát mosdatja a felelősségvállalás helyett

Egészen ízléstelen, ahogy a főpolgármester menekül az egyenes kiállás és a felelősség elől – állítja Kocsis Máté.

Közösségi oldalán keresztül üzent Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Karácsony Gergely főpolgármesternek. A frakcióvezető szerint döbbenetes, hogy a Pesti úti idősekhez a fővárosi vezetők közül a lábát se tette be senki hetekig, míg a tisztifőorvos igen, és míg a kormányhivatal védőfelszereléseket adott a fővárosi fenntartású Pesti úti idősek otthonának, addig Karácsony Gergely ahelyett hogy cselekedne, interjúkat ad arról, hogy már megint nem tehet semmiről.

Kocsis Máté Facebook-oldalán azt írja: „Egészen ízléstelen, ahogy a főpolgármester menekül az egyenes kiállás és a felelősség elől. Az is egészen ízléstelen, ahogyan a balliberális média napok óta szerecsen-mosdatja. Hiába zsonglőrködnek a szavakkal, hiába törik komplett szerkesztőségek a fejüket hangzatos címeken, amik elkenik Karácsony felelősségét, attól a tény még tény marad: ha egy intézménynek az önkormányzat a fenntartója, akkor az ott történtekért az önkormányzat a felelős. Ez esetben a fővárosi. Ilyen egyszerű. Ez az a felelősség, amit Karácsony Gergely nagyon szeretett volna tavaly megkapni, és meg is kapott a budapestiektől. Hát, tessék vállalni, főpolgármester úr!”

Nemcsak akkor kell főpolgármesternek lenni, amikor kinevezésekről lehet dönteni, vagy amikor Gyurcsány embereinek milliós szerződéseit lehet aláírni, vagy amikor Soros utal egymillió eurót, hanem akkor is főpolgármesternek kell lenni, amikor idősek fertőződnek meg egy FŐVÁROSI FENNTARTÁSÚ otthonban!

Kocsis Máté azzal folytatta, hogy emlékeztetett: a Pesti úti idősekhez a fővárosi vezetők közül a lábát se tette be senki hetekig. A tisztifőorvos, Müller Cecília viszont meglátogatta az intézményt és azonnali intézkedésekre kötelezte a fővárosi önkormányzatot, miközben a kormányhivatal védőfelszereléseket adott.

„De a döbbenetes mégis csak az, hogy a főpolgármester még mindig nem cselekszik, hanem interjúkat ad arról, hogy már megint nem tehet semmiről”.

„Főpolgármester úr! Ez most nem a Lackner-ügy, akit elég volt nem felismerni, és nem a zuglói parkolási mutyi, amit elég volt agyonhallgatni, majd elfelejtik.

Itt emberéletekről van szó, főpolgármester úr, kezdjen már el dolgozni, és hagyja abba a másra mutogatást! Ne arról beszéljen, hogy ön szerint ki mit nem csinált, hanem arról, hogy ön, akinek a dolga, mit tett! Kérem!

Ahogy arról a Ripost beszámolt, a fővárosi önkormányzat által fenntartott Pesti úti idősotthonban eddig 189-an kapták el a fertőzést, és 7 gondozott halt bele a betegségbe. Az intézmény vezetője a kormányhivatalhoz kényszerült segítségért fordulni, mert a fenntartók, azaz Karácsony Gergelyék nem segítettek.

 

Eközben azonban Karácsony Gergely a saját Facebook-oldalán megosztotta azt a hírt, hogy egy másik – szintén fővárosi fenntartású – idősotthonban is elszabadult a járvány. A Rózsa úti intézményben szerinte már 60 koronavírusos beteg van, 4 időst kezelnek kórházban. Mint írja, ”bevezettük a szigorú karanténszabályokat, az előírásoknak megfelelően mindent megteszünk az idős emberekért, a járvány terjedésének megakadályozásáért„.

Ez azért igazán különös, hogy csak most eszmélt a szigorú előírásokra, hiszen a 4 koronavírusos beteget már jóval korábban elszállították az intézményből és hatósági zárlatot rendeltek el. A Ripost újságírója kedden azonban még sehol sem látta a ”piros lapot„, a gondozottak pedig kényük-kedvük szerint járkáltak ki és be.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nagy fájdalmai voltak, megműtötték Balázs Klárit

origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

borsonline.hu

Itt az újabb sokk: Katalin hercegné után újabb közönségkedvenc híresség jelentette be, hogy rákkal küzd

vg.hu

Vendégmunkások: miért jöttek Magyarországra? Megkérdeztük őket!

ripost.hu

Exei ajándékával költözött a férjéhez a TV2 sztárja

mandiner.hu

A Mercedes csapatfőnöke kitálalt: nem akárkit akarnak Hamilton helyére

origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 20.: a Bika bízzon magában, a Bak nézzen az álarc mögé

ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Születésnapját ünnepli Terence Hill: 85 éves a magyarok kedvenc színésze

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Varga Judit elárulta, mi maradt ki a rendőrségi jegyzőkönyvből

INSIDER

Számos változást hoz a húsvét: mutatjuk a hosszú hétvége legfontosabb tudnivalóit

INSIDER

"Édesanyámmal félve lapultunk": késsel járkált otthonában Magyar Péter, Varga Judit férje

INSIDER

Csak a legjobb áron vásárolj! Az Árfigyelővel még olcsóbban tudsz felkészülni az ünnepi hétvégére

INSIDER

"Nagyon megijedtem" - Szörnyű napokat él át a csontödémás Kevin

INSIDER

Kiadták a figyelmeztetést: folytatódik a viharos szél, mutatjuk hol lesz a legdurvább

INSIDER

Szívszorító: Húsvéti nyuszik és tojások díszítik a 15 évesen elhunyt Dominik sírját

INSIDER

"Ha lenne kiben hinni, akkor még ma is élne" – kiderült, ezért halt meg a miskolci lépcsőn Zoltán