INSIDER

Karácsony-tankcsapda: Életveszélyes betontömbök az Üllői úton – videó

16 betontömb, 3 baleset – eddig... Kinek jut eszébe a 2x3 sávon száguldó autósforgalom útjába minden jelzés nélkül tankcsapda-szerű betontömböket rakni? A válasz: a biciklimániás Karácsony Gergely főpolgármesternek! A budapesti Üllői úton sikerült úgy leválasztani az új, ideiglenes biciklisávokat, hogy az életveszélyes, ráadásul semmi nem figyelmeztet a tankcsapdákra a keresztutcák felől! Már volt is 3 baleset, 1 betontömböt titokban odébb vittek, mert egy autós nekiment...
  • Szerző: Ripost

Jól belebarmolt a forgalmas budapesti utak rendjébe a főpolgármester. Karácsony Gergely a nagykörúti biciklisávokkal képes volt dugókat okozni a szinte üres Budapesten is, az Üllői úton pedig betontömbökkel választott le teljes sávokat a kerékpárosoknak. A 2x3 sávból eltűnt 1-1 sáv, és tankcsapdák kerültek az útra...

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Íme a videó az életveszélyes tömbökről:

Te láttál közben biciklistát a biciklisávban? Egy sem volt, pedig elvileg őket védenék a betontömbök...

16 ilyen tankcsapdát raktak ki, ami életveszélyes a gyors forgalomban autózókra az Üllői úton.

Fotó:

Az elmúlt napokban már 3 baleset is történt a betontömbök miatt, először egy BMW-s, majd egy Suzukis perdült ki tőlük, egy harmadik autó pedig beszorult közéjük, de végül ki tudott jönni.

Egy tömböt titokban már el kellett vinni egy baleset miatt!

A baleseteket persze titkolják, de az egyik betontömböt már el kellett vinni a helyszínről...

Egy autó az Üllői út és a Márton utca kereszteződésénél nagy sebességgel nekiütközött

„a jármű forgalmi sávokat a kerékpársávtól elválasztó forgalomterelő beton tömbnek és táblának, majd ezt követően egy fának ütközött”

– közölte a rendőrség a bpiautosok.hu oldallal. A sofőr és utasa megsérült. A baleset nyomai még pár nappal később is láthatók az Üllői úton, a betontömböt pedig elvitték onnan és arrébb rakták le – rájöttek, hogy veszélyes?

Semmi sem figyelmezteti a keresztutcából kanyarodókat

A keresztutcákban semmilyen figyelmeztetés nincs kitéve a betontömbökről és a forgalmi rend változásáról, vagyis hogy megszűnt egy sáv, és a helyén biciklisáv és tankcsapda várja az autóst. Így aki megszokásból a külső sávba kanyarodik, váratlanul éri a masszív, életveszélyes betontömb.

Az innen jobbra és balra kanyarodót is betontömb és megváltozott forgalmi rend várja – ki gondolná? Fotó: Ripost

Váratlanul jön a betontömb

Aki kikanyarodik egy mellékútról, váratlanul szembesül a betontömbbel. Ha csak az utolsó pillanatban sikerül kikerülni a tankcsapdát, akkor a mellette haladó sávban autózónak csapódhat a kocsi.

A szürke autós középen balra szabályosan, rutinból érkezett, és a külső sávba ment volna – de váratlanul „szembejött” vele a betontömb és az új biciklisáv. De erről ő nem tudhatott, mert tábla nem jelezte előre a megváltozott forgalmi rendet... Fotó: Ripost

Félrehúzódó autósok is veszélyeztetnek

Egy újabb veszélyhelyzetet is előidéztek a betontömbök: mivel a külső sáv már nem az autósoké, sok szabálytalan sofőr lehúzódik a betontömb mögé, és megáll, nem figyelembe véve, hogy ez egy kerékpársáv.

Fotó: Ripost

Alig van biciklis a betontömbbel leválasztott biciklisávban

Kerékpárosból jó, ha percenként egyet látni az Üllői út új sávjaiban. Sőt, akad olyan bicajos is, aki a külön sáv ellenére inkább a járdán halad!

Fotó: Ripost

Ezért sok értelme volt életveszélyes betontömböket kitenni...

És ezeket olvastad már?