INSIDER

Karikó Katalin elárulta, mikor érdemes beadatni a 3. Pfizer-védőoltást

A magyar biokémikust, Karikó Katalint a Facebook-oldalán kérdezték, ő pedig készségesen válaszolt.
  • Szerző: Ripost

Világszerte tombol a koronavírus negyedik hulláma, a szakemberek pedig nem győzik hangsúlyozni, hogy a védőoltás jelenti a megoldást a súlyos vagy éppen halálos megbetegedés ellen.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Magyarország vakicnák tekintetében kiemelkedően jól áll, így hazánkban már a 3. oltásra is lehet jelentkezni.

Karikó Katalin

Karikó Katalin sokunk számára akkor is győztes
Fotó: MTI

Ennek kapcsán érdeklődött egy hozzászóló Karikó Katalin Facebook-oldalán arról, hogy 2 Pfizer-védőoltástól mennyi ideig védett az ember.

A magyar biokémikus válaszából kiderül, mikor érdemes felvenni a harmadik dózist.

„5-6 hónap után jobb felvenni a harmadikat, az nagyon magasra viszi az ellenanyag-szintedet.”

– írta közösségi oldalán Karikó Katalin.

Karikó Katalin elárulta, mikor érdemes beadatni a 3. Pfizer védőoltást
Fotó: Karikó Katalin Facebook-oldala

 

A 3. oltás felvételére biztatja a kormány a korábban beoltottakat

A 3. oltás felvételének lehetőségéről a regisztráltak emailt is kapnak. Ennek beadását a háziorvostól lehet kérni, emellett az interneten is lehet időpontot foglalni valamely kórházi oltópontra.

Hangsúlyozzák: az új megbetegedéseket a delta vírusmutáns okozza, a legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak, ezért kérik őket, hogy regisztráljanak és vegyék fel az oltást mielőbb.

Hozzáteszik: a beoltottak kevesebb mint 1%-a betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb. A magyar lakosság többsége regisztrált védőoltásra és már fel is vette azt, aki még nem, az továbbra is megteheti a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon.

A regisztráció után a háziorvosnál és az interneten is lehetőség van oltásra időpontot foglalni a www.eeszt.gov.hu honlapon. Az időpontfoglalóban minden érvényes regisztrációval rendelkező tud oltásra időpontot foglalni első, elmaradt második és harmadik oltásra is. Fontos tudni, hogy a kórházakban látogatási tilalmat rendeltek el és a betegek számának növekedése miatt újabb kórházakat vonnak be a koronavírusos betegek ellátásába.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?