INSIDER

Újra Magyarországon Karikó Katalin, itt futhatsz össze vele

A Magyar Tudományos Akadémián, illetve a Városmajori Klinikán dr. Merkely Bélánál tett látogatása után hamarosan új helyszínre érkezik Karikó Katalin. A Ripost elárulja, hol találkozhatsz a biokémikussal!
  • Szerző:

Bő egy év után újra Magyarországra látogatott Karikó Katalin, a vakcina anyja, akinek Drew Weissmannak közösen jegyzett szabadalmára épült a Pfizer-BioNTech és a Moderna Covid elleni vakcinája.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Szegedi Tudomanyegyetem

A Szolnokon született, az Egyesült Államokban élő biokémikus május 3-án, hétfőn a Magyar Tudományos Akadémia meghívására megtartotta az MTA 194. közgyűlésének ünnepi nyitóelőadását, szerdán pedig dr. Merkely Béla professzornál tett látogatást a Semmelweis Egyetem Városmajori Klinikáján.

Ugyanakkor Karikó Katalin nem csak Budapesten fordul majd meg több hetes itt tartózkodása során, de ellátogat Szegedre is. Információink szerint május 21-én, a város napján Karikó Katalin Szeged díszpolgári címét veszi majd át a városházán, így aznap érdemes arrafelé járnia annak, aki találkozni szeretne a magyar biokémikussal. A kutató minden bizonnyal több napot is eltölt majd a Csanád-Csongrádi megyeszékhelyen és örömmel szemléli majd a parkok virágait. A város mellett ugyanis a virágokat is kedveli. Nem meglepő, hogy a minap a napfény városából egy virágos fotómontázzsal kedvesedtek a magyar biokémikusnak a Facebook-oldalán, ami mellé csak annyit írtak: „Várjuk”. Katalin válasza sem sokáig váratott magára: „Majd sietek, el ne hervadjon a sok szép virág!”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?