Létrehozva: 2019.10.11.

Kedvenc maciját árverezi el egy kislány a beteg Levente javára 

Kisgyerekek, idősek, sőt olyanok is képesek segíteni beteg gyerekeken, akik nem tudnak pénzt küldeni: új adományozási forma jött divatba, a licit. Most az SMA-beteg Levente génterápiájára gyűjtenek egy Facebook-csoportban. Egy kislány a kedvenc maciját ajánlotta fel, de kalapács alá került házi készítésű köménypálinka és 80 ezer forint értékű babakocsi is.

Minden érző szívet megérintenek a beteg, segítségre váró kisgyermekek, akiket csak a pénz választ el a gyógyulástól. A kis Zentéért hegyeket mozgattak meg a magyarok, egy hét alatt összeadtak hétszázmillió forintot a génterápiára, mellyel teljesen tünetmentessé válhat a veleszületett izomsorvadásban szenvedő kisfiú. Most az ugyanezzel a kórral diagnosztizált Leventének gyűjtenek, többek közt úgy, hogy árverésre ajánlanak fel különböző tárgyakat.

Aki a legtöbbet ajánlja, az veheti meg a tárgyat, a vételárat pedig Levente számlájára kell utalnia. Gyakran a felajánló magára vállalja a postaköltséget is. Megható ajándékok sorjáznak árverésre: kedves tárgyaikat ajánlják fel az emberek, gyerekek ajándékozzák oda játékaikat, sokan saját kezűleg készítenek árverésre bocsátható tárgyat. Megkerestük néhány különösen kedves vagy érdekes licittárgy gazdáját.

Erdélyi kézműves köménypálinka

Kezdő licit: 1000 Ft

Utolsó ajánlat: 12 000 Ft

A felajánlott pálinka Erdély legmagasabban fekvő, magyarok lakta kis falucskájából, Szentegyházáról származik. Itt volt vendég egy lakodalomban Réka, ahol ajándékba kapta a házi készítésű köménypálinkát.

„Olyasmit szerettem volna felajánlani, ami biztosan felkelti az emberek figyelmét, hogy minél nagyobb összeggel tudjuk segíteni Leventét” – indokolta választását a felajánló. „Sosem gondoltam, hogy 12 ezer forintot ad érte valaki, és az is biztos, hogy jó szívvel postázom el és hálás leszek. Az üvegre a saját képünket és üzenetünket tettük rá. A pálinkát különben kóstoltam, finom, különleges íze van.”

 

Babakocsi Írországból

Kezdő licit: 1700 Ft

Utolsó ajánlat: 35 000 Ft

A Quinny Buzz Xtra babakocsit Írországban élő magyar tulajdonosa 80 ezer forintért vásárolta. Mellé még egy XL méretű mózeskosarat és számos kiegészítőt is ad.

„Van egy 3 éves Dorka lányunk. Ahányszor ránézek, mindig eszembe jut, milyen jó, hogy makkegészséges! Segítenünk kell azoknak, akiknek nélkülözniük kell a legdrágábbat: az egészséget” – fogalmazott a felajánló édesanya. „Szerettük volna nagyobb értékű tárggyal segíteni ezt a nemes ügyet, a babakocsink pedig nagyon szép és különleges, ezért esett erre a választás. A távolság nem akadály, feladjuk az ajándékot annak, aki megveszi. Annak is örülünk, hogy valaki így kedvező áron juthat egy jó babakocsihoz.”

 

Hatéves kislány kedvenc macija

Kezdő licit: 1000 Ft

Utolsó ajánlat: 8 000 Ft

Eliza nagyon érzékeny kislány. Együtt érez a bajba jutottakkal, és mindenáron szeretne segíteni rajtuk. Mélyen megérintette Zente története és a Levente javára zajló gyűjtés.

„Ezt a macit másfél éve kapta a névnapjára. Nagyon szereti, az ovis jele is a maci volt. Most esténként kéri, nézzük meg Levi oldalát. Meséltem neki a licites felületről is, erre hozta a maciját, hogy odaadja Levinek. Azt mondta: „Szeretem ezt a macit, de szeretek jót cselekedni, és sajnálom a kisfiút, neki adom. Gyógyuljon meg!” – mesélte Zita, Eliza édesanyja.

A licitálók közül többen felajánlották, hogy elutalják a pénzt, és maradjon a maci Elizánál, ám Zita arra kérte őket: fogadják el a játékot a pénzért cserébe, így átérezheti a kislánya, hogy segített. Végül a licitálók azt ajánlották, hogy akkor a macit Leventének veszik meg.

Harcsázó horgászbot egy szenvedélyes pecástól

Kezdő licit: 5500 Ft

Utolsó ajánlat: 7500 Ft

Két, Tisza márkájú, harcsafogásra alkalmas horgászbotot ajánlott fel Levente javára egy lepsényi horgász.

„A férjem nagyon szeret pecázni, sok pecabotja van. Sajnos pénzt nem tudunk utalni, nekünk is van 3 gyermekünk, de szerettünk volna segíteni. Ráadásul személyesen is ismerem Levi anyukáját, Vikit, nagyon sajnálom őt és a kisfiút” – mondta Daniella.Nagyon reméljük, hogy a két bot új tulajdonosa szép nagy halakat fog majd velük!”

Megszentelt gyűrűk és kereszt Rómából

Kezdő licit: 1000 Ft/db

Utolsó ajánlat: 24000 Ft/az összes

Egyenesen Rómából került Magyarországra a három liturgikus ékszer. Tulajdonosuk, Bernadett Rómából hozta őket, és mindegyiket meg is szentelték még az Vatikánban.

„Nagy álmom vált valóra, amikor eljutottam Rómába. Az ékszereket a Szent Péter Bazilika tövében sikerült megvennem és ott került sor a megszentelésükre. Ott, ahol korábban annyi szent élte életét. Attól kezdve mindig velem voltak. Felemelő érzés volt már akkor is, de most, hogy ilyen nemes célra ajánlhattam fel, nagyon boldog vagyok és szívesen adom át e számomra nagy eszmei értékkel rendelkező kegytárgyakat” – árulta el Bernadett.

A kisebbik gyűrűbe belevésték a Miatyánkot olasz nyelven, a keresztmedál és a tizedgyűrű pedig szépségével vonzza a tekinteteket.

Kezdetben volt egy kis kavarodás a licitálók között, hogy a három ékszerre együttesen ajánlanak-e egy összeget, avagy darabonként licitálnak. Végül ez utóbbinál maradtak.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szüzessége elvesztéséről beszélt Tóth Andi

origo.hu

Remegve menekült a kérdések elől Magyar Péter - videó

metropol.hu

„Már most jobb Dibusz Dénesnél” - Marco Rossi törheti a fejét a kapusposzton

magyarnemzet.hu

Kitörhet a harmadik világháború Zelenszkij kérésére? + videó

ripost.hu

Oroszországban élhet az OBI tulajdonosa, aki 6 éve tűnt el rejtélyes körülmények között

hirtv.hu

Bayer Zsolt: Ide hallgass, te Magyar Péter!

origo.hu

Így búcsúznak a sztárok Azahriah menedzserétől

travelo.hu

Tengerimádók figyelmébe: Íme, Európa 25 legjobb tengerparti strandja

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Megkezdődött Tordy Géza temetése: itt lesz a színművész örök nyughelye

ripost.hu

A markáns lehűlés csak a kezdet volt: még rosszabb, ami jön!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

„Harcolni fogok azért, hogy élhessen!” - sokan támogatják Dominikot, akin csak az 1,3 milliárdos terápia segíthet

INSIDER

Megtörten nyilatkoztak a szülők: patkány harapta össze kiságyában a csecsemőt Pest vármegyében

INSIDER

Hátborzongató, ami a tragédiák sújtotta óbudai ház lakóival történt: Tóth Veráék azonnal elköltöztek

INSIDER

Csekkold le most, hogy be vagy-e jelentve!