INSIDER

Kést vágott a budai szálloda recepciósának mellkasába, 3 másik embert összekaszabolt Balázs

Ismét egy olyan bűnöző került bíróság elé, aki vélhetően már azt hihette, hogy megússza a dolgot.
  • Szerző: Ripost

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a jelenleg 42 éves férfi 2001. szeptember 28-án az esti órákban álnéven bejelentkezett a XII. kerület, Rácz Aladár utcában egy szállodába, azért, hogy ott két másik társával együtt értékektől szabadítsa meg a vendégeket. A lopkodásba már aznap este belekezdtek.

A vádlott és társai viselkedése felkeltette a recepciós gyanúját, szólt a hotel vezetőjének, aki két társával felelősségre is vonta őket. A banda ekkor menekülni akart, de a tulaj és a társai elállták az útjukat, verekedés kezdődött.

A most 42, akkoriban 23 éves férfi ekkor elővett egy kést, azzal hadonászni kezdett, és mindhárom – őt és társait feltartani igyekvő – embert megvágta, majd futásnak eredt. Ekkor a recepciós is elé állt, a férfi azonban többször megszúrta a mellkasán és a hasán, életét csak a gyors orvosi ellátás mentette meg.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozói a szökésben lévő férfit 2018. június 27-én fogták el Mexikóban, a mexikói és amerikai hatóságok segítségével.

A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen aljas indokból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. A bíróság váddal egyezően bűnösnek mondta ki a vádlottat és őt nyolc év fegyházbüntetésre ítélte és nyolc évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést jelentett be az ítélet ellen a vádlott terhére, hosszabb tartamú fegyházbüntetés és közügyektől eltiltásra ítélés céljából. A védelem felmentés érdekében élt jogorvoslattal.

A férfi jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll, az ügyészség indítványozta letartóztatásba helyezését, amelyet a bíróság elutasított. Az ügyészség a döntés ellen fellebbezett.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Pogácsától a sós rúdig! A legfinomabb sós vendégvárók az ünnepekre

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?