INSIDER

Két és fél éve keresi édesapja gyilkosát Gábor

Bár a rendőrség szerint öngyilkosság történt, a fiú azt mondja, édesapját felakasztották. Apja feleségére gyanakszik.
  • Szerző: Ripost

Két és fél évvel ezelőtt saját háza szerelőaknájában akasztotta fel magát a 71 éves Nagy Lajos. A rendőrség öngyilkosságot állapított meg, fia azonban állítja: a férfit megölték, ő pedig most keresi édesapja gyilkosát.

Édesapja gyilkosát keresi Gábor

A rendőrség lezárt az ügyet Fotó: Police

Nagy Gábor a Blikknek azt mondta, apját felesége már korábban is meg akarta ölni, akkor a férfi csuklóján ejtett vágásokat. „A halála előtt egy hónappal feleségül vett egy nála 26 évvel fiatalabb nőt. A több mint nyolc együtt töltött év alatt rengeteget veszekedtek, Rozit ezalatt még börtönbe is csukták, mert majdnem megölte az apámat. Akkor pár ezer forintért úgy megvágta apám csuklóját, hogy majdnem elvérzett” – mondta a férfi a lapnak.

A leggyanúsabb körülmény azonban az volt, hogy mint később kiderült, apja éppen a halála előtti napon vált meg házától. „Miután átadta a házat a vevőknek, átment Rozihoz, ahonnan hajnalban mégis visszament, a holttestére pedig a garázsban bukkantak rá. Az öngyilkosság első hallásra hihetőnek tűnik, elképzelhető ugyanis, hogy akkor jöhetett rá arra, hogy kiforgatták a vagyonából” – mondja Gábor, hozzátéve, hogy a ház vételára eltűnt.

A férfi állítja, a boncolási jegyzőkönyvben szereplő képeken ő olyan sérüléseket látott apján, amiket idegenkezűség okozott: a nyomok alapján megkötözték a férfit, és befogták a száját halála előtt.

„A haláleset körülményeit a Dabasi Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében, szakértő bevonásával vizsgálta, amelynek során bűncselekmény gyanúja nem merült fel” – közölte a Blikk-kel a rendőrség.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?