INSIDER

Kétségbeesett magyar édesanya kért segítséget 12 éves beteg kislányának

Az anyuka elmesélte gyermeke történetét.
  • Szerző: Ripost

Kétségbeesett édesanya kért segítséget 12 éves kislányának a Supersum Alapítványon keresztül. Gyermekének egy mobiltelefont szeretett volna kérni, hogy a gyermek azzal tudja mérni a vércukorszintjét.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Azzal a kéréssel fordulnék önökhöz, hogy kislányunknak nagy szüksége lenne egy működőképes telefonra, ami a cukormérésekhez kellene neki„ – kezdte az anya az alapítvány közösségi oldalán. Elmesélte, hogy a kislányról tízéves korában, még 2019-ben derült ki hosszas rosszullétek után, hogy autoimmun hepatitise van.

Illusztráció (Fotó: Pixabay)

„Elkezdődtek a tartós, magas dózisú szteroid kezelések. Rá három hónapra diabétesze lett. A sok szteroidtól inzulin adása mellett is nagyon ingadozóak az értékei. Ehhez kapott szenzort, hogy állandóan figyelemmel tudjuk kísérni az értékeit. (Szenzor a karjában van és 5 percenként küldi a cukor értékeit a telefonra, be van neki állítva, hogy 4,5 alatt, illetve 10 felett jelez, hogy gond van). Viszont az ehhez használt telefonja sajnos annyira rossz állapotban van, hogy 10-15 perc kell neki, hogy mutassa az értékeket” – magyarázza az asszony. Mint írja, a forgalmazóval felvették a kapcsolatot, hogy milyen telefonnal kompatibilis a szenzor, ehhez kaptak egy listát, és ez alapján kértek egy mobilt a lánynak.

Több betegséggel is küzd

Az anya elárulta, hogy 2020-ban kiderült az is, hogy az eddigi betegségekhez társult a colitis ulcerosa/crohn amire a mai napig is infúziós kezeléseket kell kapnia a gyermeknek. 2021-ben ott tartanak, hogy a lány autoimmun hepatitise már fibrosissal is társult. Majdnem két éve van otthon, mivel tartósan immungyengítőket szed. Jelenleg már mehetne közösségbe, de a sok rosszullét miatt sajnos még mindig nem tud, emellett hetente járnak vizsgálatokra Budapestre és Miskolcra.

Hamar érkezett a segítség

„December elején be kell feküdnünk a pesti klinikára tükrözésekre és biopsziákra. Én egész nap itthon vagyok vele, nem merjük felügyelet nélkül hagyni. Így sajnos dolgozni sem tudok menni” – tette hozzá az asszony, aki arra kérte az embereket, akinek van otthon a közzétett listában szereplő telefonból, amit nem használ már a tulajdonosa, az juttassa el hozzájuk. Hamar akadt is egy férfi, aki jelentkezett, hogy segít rajtuk, így ezen már nem kell aggódniuk.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?