INSIDER

Kétszer felmentették, végül mégis fegyházba küldik a kaposvári gyilkost

Évekig húzódott a 72 éves kaposvári asszony meggyilkolása miatt indított bûnügyi eljárás, mert a bíróság sokáig nem látta bizonyítottnak, hogy albérlője az elkövető. Most pont került az ügy végére.
  • Szerző: Ripost

Az 57 éves somogyi férfi egy ideig bérlőként lakott a 72 éves kaposvári asszonynál. 2012 májusában a tulaj el akarta küldeni őt a lakásából, mert nem fizetett. A férfi nem elég, hogy nem fizetett, még pénzt is kért az idős nőtől, és amikor nem adott, megütötte és késsel többször megszúrta. A 72 éves asszony rövid időn belül meghalt, gyilkosa pedig magával vitte a pénzét.

A tettest jogerősen 13 év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Ítélőtábla.

Az ügy azért húzódott ennyi ideig, mert az emberölés ügyében először a Kaposvári Törvényszék járt el, és 2013 októberében bizonyítékok hiányában felmentette a vádlottat. 2014 áprilisában a Pécsi Ítélőtábla másodfokon új eljárás lefolytatásáról határozott. Ezután a Kaposvári Törvényszék ismét arra jutott, hogy a vád megalapozatlan és felmentette a férfit, a táblabíróság 2015 áprilisában viszont ismét hatályon kívül helyezte az ítéletet.

Az ügy tárgyalása ezután a Pécsi Törvényszékre került, ott tavaly júniusban első fokon 15 év szabadságvesztésre ítélték a vádlottat, akit bűnösnek találtak emberölésben. A másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla arra való tekintettel csökkentette a büntetést 13 év fegyházra, mert az eljárás nem a tettes hibájából húzódott el.

 

 

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
9 mennyei zserbó karácsonyra – a klasszikustól a pohárkrémig

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?