INSIDER

Kettészakad az ország: viharos széllel érkezik az ítéletidő

Elsőfokú riasztást adtak ki a meteorológusok a viharos szél miatt. Továbbra is várható a havazás a hegyvidéki területek magasabb részein.
  • Szerző: Ripost

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmezetető előrejelzése szerint, a Dunántúlon, Duna-Tisza közén felerősödik a széljárás, de csak helyenként valószínű 60-75 km/h-ás, viharos fokozatot elérő széllökés.

Továbbá a hegyvidéki területek magasabb részein még előfordulhat időszakosan gyenge havazás, hózápor, melyből kisebb mennyiségű hó megmaradhat. Délután az ország déli részén a záporok mellett egy-egy zivatar is lehetséges.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

Csütörtökön a Dunántúl északi felén és a Dunától keletre záporok, hózáporok alakulhatnak ki, hosszabb napos időszakok elsősorban nyugaton, délnyugaton lehetnek. Kelet, északkelet kivételével erős, néhol viharos lesz az északnyugati szél. Délután 4-12 fokot mérhetünk.

Péntek reggel, délelőtt többfelé számíthatunk napsütésre, északkeleten viszont párásan indulhat a nap. Napközben megnövekszik a felhőzet, viszont említésre méltó csapadék sehol nem várható. A Dunántúlon még szeles lesz az idő. A legmagasabb hőmérséklet 8 és 13 fok között alakulhat.

Szombaton számottevő csapadék nem várható, csupán egy-egy helyen alakulhat ki jelentéktelen zápor, vasárnap viszont többfelé eleredhet az eső. Nyugaton élénk, erős lehet az északi-északnyugati szél. Délutánonként 8-15 fokot mérhetünk – írja az Időkép.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?