INSIDER

„Ki kéri az első pofont?” – eltörte egy gyerek orrát az agresszív kaposvári férfi

Súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség azzal a 32 éves férfival szemben, aki az útjában álló kiskorú sértettet többször orron ütötte.
  • Szerző: Ripost

A férfi májusban a délutáni órákban érkezett haza az egyik kaposvári társasházban lévő otthonához, ahol a ház bejáratánál lévő lépcsőkön több fiatal ült.

Fotó: 123rf

Mivel nehezen tudott volna az ajtóhoz jutni tőlük, ezért azzal a kérdéssel lépett hozzájuk, hogy „Ki kéri az első pofont?”. A férfi agresszív fellépése a fiatalokat arra sarkallta, hogy utat engedjenek neki, azonban egy 13 éves fiú a többiekkel ellentétben nem állt fel.

A férfi a fiút veréssel kezdte fenyegetni, de a vele szemben álló fiú közölte, hogy nem megy arrébb. Ekkor a férfi mellkason lökte áldozatát, aki válaszul combon rúgta. Az összetűzés ezzel azonban nem ért véget, mivel a férfi a gyereket tarkón ragadta és többször ököllel orránál megütötte. A fiú 8 napon túl gyógyuló töréses sérülést szenvedett.

A férfival szemben az ügyészség büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban szabadságvesztés kiszabását indítványozta azzal, hogy annak végrehajtását a bíróság próbaidőre függessze fel – írja az Ügyészség.

És ezeket olvastad már?