INSIDER

Kiadták a figyelmeztetést: jégesővel fog lecsapni a vihar

Az ország déli részén továbbra is marad az esős, hideg idő. Egyes tájakon akár erősebb szél és jégeső is előfordulhat.
  • Szerző: Ripost

Csütörtökön délután délnyugat felől ismét csapadékkal teli felhőzet érkezik hazánkba.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A legtöbb helyen zápor, eső formájában, a déli tájakon zivatar is kialakulhat. A csapadék mennyisége az előző napokénál kevesebb lesz, a legtöbb eső (10-15 mm) az északi, északnyugati tájainkon lesz valószínű – írja az OMSZ.

Grafika / OMSZ

Pénteken gyengén és erősen felhős területekre, illetve időszakokra is számítani lehet. Kezdetben több helyen, majd főleg északon szórványosan előfordul eső, zápor. A Dunától keletre néhol zivatar is kialakulhat. Főleg hajnalban, reggel több helyen valószínű párásság, köd, rétegfelhőzet is. Az északnyugati, nyugati szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 11 és 16 fok között várható, de északkeleten 17, 18 fokot is mérhetnek.

Szombaton általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, de napos körzetek, illetve időszakok is várhatók. Szórványosan előfordulhat kisebb eső, zápor. Az északnyugati szelet élénk, többfelé erős lökések kísérhetik. A minimum-hőmérséklet 1 és 8, a maximum-hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?