INSIDER

Kiadták a riasztást a meteorológusok: sűrű köd nyeli el az országot

Elnyeli az országot a köd, de esőre is számítani kell a hétvégén.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Szombat reggelre ismét északon, északnyugaton és nyugaton képződhet pára, köd, mely a szélcsendesebb tájakon csak nehezen oszlik majd fel. Napközben egy gyenge hidegfront hatására sok lesz fölöttünk a felhő. Kisebb eső, zápor eleinte a Dunántúlon, majd főként a déli országrészben alakulhat ki. A légmozgás csak néhol élénkülhet meg. Hajnalban 5-14, délután 13-19 fokot mérhetünk.

Fotó: Pixabay

Az Országos Meteorológiai Szolgálat 5 megyére is riasztást adott ki a tartós, sűrű köd miatt. Így Győr-Moson, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém, Zala megyében él az elsőfokú riasztás.

Vasárnap többfelé párás, ködös időre ébredhetünk. Keleten, délkeleten reggel és napközben is többfelé lehet eső, zápor. Nyugaton, északnyugaton szakadozottabb lehet a felhőzet. Északkeleten megélénkülhet a szél. Délután 13-19 fok valószínű.

Hétfőn párás, ködös lesz a reggel, de napközben a feltámadó délies szél miatt ez a legtöbb helyen feloszlik. Keleten, északkeleten gyenge eső, egy-egy zápor kialakulhat, máshol száraz, napos idő várható. 15-20 fokra van kilátás a legmelegebb órákban – írta az Időkép.

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?