INSIDER

Kiadták a riasztást: brutális vihar csap le az országra, nincs menekvés

Hétvégén már nyári meleg lesz, de a viharokat nem ússzuk meg.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Szerdán az északkeleti országrészben számíthatunk naposabb időre, míg délen felhős, esős idővel indul a nap. A délután folyamán északon is befelhősödik, a középső és keleti tájakon további eső és záporok alakulhatnak ki. Időnként megélénkül a keleties szél. A legmelegebb órákban 12-18 fokot mérhetünk.

Csütörtökön reggel csak északkeleten csepereghet az eső, délnyugaton párás, ködös térségekkel találkozhatunk. Napközben változóan felhős lesz az idő, délután északon, északkeleten is záporok, zivatarok kialakulására kell készülni. A déli, délnyugati szél élénk, a Dunántúlon és a Duna vonalában erős lesz. Tovább melegszik az idő, délután 15-24 fokra számíthatunk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökre a teljes országra elsőfokú riasztást adott ki.

Pénteken a napos időszakokat nyugaton, keleten és délen átmeneti záporok, zivatarok zavarhatják meg. Élénk, erős nyugatias légmozgásra, délután 18-25 fokra készülhetünk.

Szombaton többfelé nyárias meleg időre van kilátás, délen helyenként 27-28 fokkal, ugyanakkor záporok, zivatarok tarkíthatják a napot. Élénk, erős, zivatarok környezetében viharos lehet a szél. Délután, este néhol hevesebb viharok is kialakulhatnak. Vasárnap egy hidegfront miatt viharos szélre, pár fokos lehűlésre számíthatunk. Kevés zápor, zivatar ezen a napon is lehet – írta az Időkép.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?