INSIDER

Kiadták a riasztást: egy hőhullám szakítja ketté az országot

Többfelé alakulhat 25°C körül, legnagyobb eséllyel a Kisalföldön, a főváros térségében, valamint az Észak-Alföldön afelett a napi középhőmérséklet értéke.
  • Szerző: Ripost

Hat megyét érintő riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar , Komárom-Esztergom és Jász-Nagykun-Szolnok megyékben a napi középhőmérséklet 25 °C felett valószínű.

Időjárás előrejelzés 6.18.
Fotó: OMSZ

A figyelmeztetés szerint már többfelé alakulhat 25°C körül, legnagyobb eséllyel a Kisalföldön, a főváros térségében, valamint az Észak-Alföldön afelett a napi középhőmérséklet értéke.

Pénteken általában derült vagy legfeljebb fátyolfelhős lesz az ég, de délkeleti megyékben némi középszintű felhőzet is lehet. Csapadék nem valószínű. Gyenge marad a légmozgás, csak kevés helyen élénkülhet meg a keleties szél. Hajnalra általában 11 és 20 fok közé csökken a hőmérséklet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 35 fok között alakul.

Szombaton napos időre, többnyire kevés gomolyfelhőre számíthatunk. A Tiszántúlra esetleg besodródhat egy-egy zápor, zivatar, másutt csapadék nem lesz. Az északkeleti, északi szél néhol időnként megélénkül. Hajnalban 13, 21, délután 31, 35 fok várható.

Vasárnap többnyire gyengén felhős, napos időre számíthatunk, néhol zápor, zivatar előfordulhat. Mérsékelt marad a légmozgás. A hajnali 14, 22 fokról 31 és 35 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?