INSIDER

Kiakadtak a szülők a hétvégi tanulás miatt, már a petíciót fontolgatják

Akadnak iskolák, ahol csak a tanítási idő alatt érkeznek az e-mailek, máshol hétvégente is bombázzák a gyerekeket a feladatokkal. Pápán fellázadtak a szülők, egy apuka még retorziókat is hajlandó vállalni, de kijelentette, hogy az ő gyereke nem fog hétvégén is tanulni.
  • Szerző: Ripost

Eltérőek a tanárok és iskolák szokásai is abban a tekintetben, hogy mikor megy a gyerekeknek lecke, vagy bármilyen e-mail. Van, aki szigorúan betartja a tanítási időt, akad, ahol vasárnap is szervez a tanár videókonferenciát, de nem kötelező részvétellel, de akadnak olyan helyek is, ahol egész hétvégén pittyeg a telefon. Egy pápai apuka a Facebookon fakadt ki a rendszerre: „Miért kell az általános iskolás gyermekeim hétvégéjét elrontani azzal, hogy megállás nélkül jönnek az e-mailek szombaton és vasárnap is? Nincsen pihenőjük, kikapcsolódásuk szegény gyerekeknek.„

Fotó: Pixabay

Mint kiderült a dolog akár még családon belül is eltérhet, egy anyuka arról számolt be, hogy fia általános iskolájában teljesen betartják az időhatárokat, míg lánya középiskolájában nonstop érkezik a lecke és a tananyag is. Egy váci apuka lapunknak azt mesélte, hogy lányának vasárnap videókonferenciája volt, tanáruk azonban közölte, hogy nem kötelező rajta a részvétel.

Látszik tehát, hogy teljesen eltérő, ki hogy oktat, a non-stop és hétvégenkénti leckeküldés azonban kiakasztja a szülőket. Már gondolkodtam egy petíción. Elegem van az éjszakai, és hétvégi kréta, e-mail értesítésekből. Péntek este ne adjon már feladatot, vasárnapi határidővel” - jelentette ki egy másik édesapa.

És ezeket olvastad már?