INSIDER

„Kicsivel több volt, mint jól esett” – Kiengedték a börtönből a móri mészárosnak hitt Kaiser Edét – fotók

Szabadon távozhatott a börtönből.
  • Szerző: Ripost

Lekerült a bilincs – Kaiser Edét még 2011-ben rablás és emberölés kísérlete miatt 18 év fegyházra ítélték, ám jó magaviselete miatt többször is kapott eltávozásokat. Őt hamar megismerte az ország, ugyanis a rendőrség őt gyanúsította a 8 emberéletet követelő móri mészárlás elkövetésével, ráadásul a bíróság életfogytig tartó börtönbüntetést szabott ki rá. Kaiser az első perctől fogva tagadta, hogy köze lett volna az ügyhöz, de ez süket fülekre talált.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Bánkúti Sándor/ Bors

Több évet töltött a legszigorúbban őrzött börtönrészlegen, úgy, hogy tudta, élve már nem jut ki. Aztán váratlan fordulatként, 2007-ben a rendőrség Tatabányán elfogta a két valódi tettest, Nagy Lászlót és Weiszdorn Róbertet. László hamar öngyilkos lett, Róbert pedig jelenleg is a büntetését tölti.

Fotó: Bánkúti Sándor

A Fővárosi Bíróság Kaiser Edét felmentette a móri bankrablás vádja alól, egyéb bűneiért 18 évet kapott.

Kártérítést sem járt Kaisernek. Kiderült, hogy a móri vérengzésben ártatlan Kaiser Ede, ám az ítélet miatt emberi méltósága és jó hírneve sérült, ezért 25 millió forintra perelte be a Nemzeti Nyomozó Irodát, a Legfőbb Ügyészséget, a Fővárosi Bíróságot és a Fővárosi Ítélőtáblát. A fáradozásai ellenére, a Szegedi Ítélőtábla jogerősen elutasította kérelmét.

A Bors szerint Kaiser közömbös arccal lépett a várakozók közé és csak ennyit mondott:

Kicsivel több volt, mint ami jól esett.

És ezeket olvastad már?