INSIDER

Kiderült a baranyai drogbáró legsötétebb titka: rettegésben tartotta az egész falut

Mindenki rettegett a drogbárótól, aki bizony ütött, ha nem tetszett neki valami.
  • Szerző: Ripost

Akár a magyar Keresztapa: mindenki rettegett a baranyai kis faluban élő drogbárótól, akit a hétvégén fogtak el a társaival együtt a rendőrök. Z. Vilmos kegyetlen ember hírében állt: ha valami nem tetszett neki, ütött, még a családtagjait sem kímélte.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„A településen, ahol a családjával élt, most mindenki fellélegzett, mert már elviselhetetlen volt a terrorja. Hiába tudta mindenki, hogy drogot árul, a hatóságoknak senki sem mert szólni” – mesélte a Blikknek a letartóztatott férfi régi ismerőse.

A férfi elmondása szerint Z. Vilmos a korábbi feleségétől féléves korában vette el a lányukat, méghozzá az anyja segítségével.

„Annyit verte és terrorizálta az akkori feleségét, hogy a nő végül válni akart. Szerencsétlen asszonyt, amikor még terhes volt, csak azért tartották bent a kórházban, hogy a férje ne bántalmazza. A szülés után a nő az anyjához menekült, de Z. ott is megtalálta őket, és némi verés után elragadta a gyereket. Hat éven keresztül küzdött az édesanya, hogy visszaszerezze a gyerekét, de annyira kikészült idegileg és lelkileg is, hogy azóta elbujdokolt. A kislányát Z. többé nem kereste” – háborgott a férfi.

A kis Baranya megyei településen élő férfi még évekkel ezelőtt kicsiben kezdte a kábítószer-terjesztést, mostanra azonban vérprofi hálózatot épített ki, bandájával két év alatt 14 ezer csomagot kézbesített, amivel mintegy 200 millió forintot kaszáltak.

A csoport külön informatikust és logisztikust is alkalmazott, a külföldi weboldalakról beszerzett anyagot postán, illetve futárcégekkel juttatták el a vásárlóknak. A rendőrség hosszas előkészítés után csapott le rájuk, a vezért, a testvérét és a feleségét Horvátországban kapták el.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Lazac, töltött káposzta, pulykasült? Segítünk, hogy mi kerüljön karácsonykor az asztalra

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?