Létrehozva: 2021.08.25.

Kiderült, Budapest mely részein vannak leginkább veszélyben a járókelők

Már a főváros több pontján is kolduscsoportok várják felkészülten a potenciális áldozatokat.

Sok helyen zaklatják koldusok a budapesti járókelőket. Vannak városrészek, ahol a Karácsony Gergely-féle káosz miatt hajléktalanok csapatai telepednek le, és belőlük lesznek az erőszakos koldusok.

Máshol a kéregetők szervezettnek tűnnek, mint az Örs vezér téri koldusbanda. Ha ilyet tapasztalunk, érdemes szólni a rendőrségnek: az Örs vezér téri bandát is azonnal felszámolták – írja a Metropol.

20210812 Ors Vezer tere rendorsegi razzia KB Metropol
Fotó: Metropol

„Ha zaklató, erőszakos, fenyegető fellépést tapasztal bárki, akkor azonnal szólni kell a helyszínen járőröző rendőröknek, vagy be kell telefonálni a 112-es számra, ahol be lehet jelenteni az esetet. Mindkét esetben azonnal intézkedünk” – hangsúlyozta Kutsera Juhász Bettina rendőr alezredes, a BRFK Közrendvédelmi Főosztályának vezető-helyettese a Metropolnak, amikor együtt razziázta velük az Örsön.

Itt a nagy kolduskörkép:

Ez a helyzet a Flórián téren
Fotó: Metropol

Flórián tér

Dalma nevű olvasók: „Az elmúlt hónapokban érzékelhetően több lett a hajléktalan és kéregető a Flórián téren. Az aluljáróban és környékén ülnek, fekszenek, isznak, kiabálnak. A villamosmegállóban minden nap jön valaki hogy végigkoldulja a várakozókat. Egyik kenyérre kér, a másik csak egy kis aprót. Van egy pár is akik 2-3 hónapja vannak itt, a nő megy oda mindenkihez, a férfit inkább csak inni látom.”

A rendőrök rendet tettek az Örs vezért téren
Fotó: Metropol

Örs vezér tere

Az olvasók panaszkodtak, hogy eluralkodott a káosz az Örsön: mocsok, drogosok és erőszakos kéregetők vannak mindenhol. Metropolos kollégáink elmentek, és ugyanezt tapasztalták, sőt, rejtett kamerával egy szervezett koldusbandát is levideóztak. A fekete pólós főnök kiosztotta a „teendőket”, majd a bandatagok szétszóródtak és úgy csináltak, mintha nem ismernék egymást. Egy női ruhás férfi fel-alá járkált, szemével fürkészi az embereket, hogy kihez mehetne oda. Egy kölyökkutyás alak a metró távolabbi kijáratánál ült le és koldult és így tovább. A cikk megjelenése napján a bandatagok közül négyen beözönlöttek a szerkesztőségbe és megfenyegették kollégáinkat. A rendőrség az Örsön azonnal lépett és eltakarította onnan a bandát, a téren azóta is erős a rendőri jelenlét.

Nagyvárad téren is borzasztó a helyzet
Fotó: Olvasói fotó

Nagyvárad tér

Egy olvasó: “A Nagyvárad téren állandóan ez van, borzalmas. Hajléktalanok telepedtek le. Ott van üzletem, és már többször odapiszkítottak a bejáratomhoz...”

Jászai Mari tér-Nyugati

Egy olvasó, Tamás: “Üdvözletem! T. Tomi vagyok Budapestről,és egy elég bosszantó dologról szeretném tudósitani önöket. Sokat szoktam sétálni a Nyugati illetve a Jászai környékén a kora délelőtti órákban. Sajnos egyre több a kéregető rosszindulatú hajléktalan.”

Margit híd

Egy olvasó, Bence: “Hazafele a Margithíd mindkét lábánál is találhatóak csoportok, budai oldalon hangszórólól szól a zene, felhőtlen a hangulat, a pesti hídfőnél pedig egy másik ivókútat települtek körbe.”

Népliget:

Egy olvasó, S. Csaba: “Tisztelt Szerkesztőség! Ugyanez a helyzet a Népliget metróaluljáróban és felszinén. Drogosok,alkoholisták és egyéb agresszív elemek gyűjtőhelye. A rendőri készenlét itt is szükséges lenne.”

Itt a nagy kolduskörkép
Fotó: Metropol

Stadionok

Egy olvasó, Zsigmond: “Felhívnám a figyelmet arra is, hogy a Puskás Ferenc metróállomáson van egy banda. A bankjegyautomatánál felveszik a bunkó-terrorista stílust, és az ott pénzt kivevő emberektől egyből erőszakosan megpróbálnak kéregetni. Vagy pedig követik, ha sok pénzt vett ki. Ugyanez a helyzet a Keletinél a Garay utcában is.”

Astoria

Egy olvasó, Anikó : “Az Astoriánál is hasonló a helyzet. Ma ugyan nem voltak reggel lent, csak fent, de ugyanez az erőszakoskodás folyik. Azt nem tudni, hogy a banda kihez tartozik, de a módszer ugyanaz. Szokott velük lenni kettő kutya is. A Keletiben is hasonló probléma volt, most razziáztak a rendőrök.”

Anikó újabb levele, pár nappal később: “A szoknyás úr – aki az Örs vezér téren zaklatta az embereket – áttette az Astoriára a zaklatási helyszínét. Napok óta ott van.”

Kelenföldön sem biztonságos többé
Fotó: Metropol

Kelenföld

Egy olvasó, Anita: “Sziasztok. Ma reggel is, mint általában a Metropol újsággal indult a napom. Megdöbbenve olvastam , hogy megfenyegetett benneteket az Örs vezér téri banda. Most utazom hazafelé Kelenföld vasutállomásról, és mit látok, az említett banda itt, a kelenföldi aluljáróban zaklatja az embereket. Idejött a női ruhás fazon, hogy így meg úgy adjak neki pénzt. Mondtam neki, hogy nem, de ő nem tágított és folytatta. Még egyszer mondtam neki – most már határozottabban -, hogy nem! Erre közölte velem, milyen bunkó vagyok. Elég ijesztő az egész. Üdv, Anita.”

Széll Kálmán tér
Fotó: Metropol

Széll Kálmán tér

Egy olvasó, Ferenc: “Tegnap hazafele kimentem a Széll Kálmán térre fotókat készíteni, ott két csoport is volt, egy sörös meg egy boros csapat, a sörös csapat az autentikus hajléktalan bulizók, a másik csapat az érdekesebb. Azok hangosak voltak, füttyögtek, inzultálták a csajokat a téren, meg az ivókútnál táboroztak és ha valaki oda ment inni, annak is beszólogattak, csúnyán néztek rá.”

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kétségbeesetten próbálja eltüntetni Magyar Péter a Bajnai Gordonhoz vezető nyomokat

origo.hu

Spontán öngyulladás: minden magyarázat nélkül gyulladt fel több ember

metropol.hu

„Már most jobb Dibusz Dénesnél” - Marco Rossi törheti a fejét a kapusposzton

magyarnemzet.hu

Levillogta a rendőrt az éjszaka közepén az érdi édesapa és nagyon jó oka volt rá

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

vg.hu

Hiába adna egy magyar cég havi 600–700 ezer nettót, nincs jelentkező az állásra

origo.hu

Elképesztő dolgok történtek a római bordélyházakban

mindmegette.hu

Innen tudod, ha túl sok kávét iszol: a szervezeted jelez

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

„A színfalak mögött” - Ágyban heverészve kapták le Palvin Barbit

ripost.hu

"Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

Megtörten nyilatkoztak a szülők: patkány harapta össze kiságyában a csecsemőt Pest vármegyében

INSIDER

Hátborzongató, ami a tragédiák sújtotta óbudai ház lakóival történt: Tóth Veráék azonnal elköltöztek

INSIDER

Csekkold le most, hogy be vagy-e jelentve!

INSIDER

Meddig tart még ki a rossz idő? Pokoli híreink vannak a következő napokra