INSIDER

Kiderült, erre készülhetnek a dunai hajókatasztrófa áldozatainak rokonai

A hajóbaleset három dél-koreai áldozatának holttestét továbbra sem találták meg. A Duna Budapesttől délre eső 215 kilométeres szakaszán kutatnak.
  • Szerző: Ripost

Halálos baleset ügyében eddig maximum tízmillió forint kártérítést ítéltek meg a rokonok számára idehaza, ám a svájci és az amerikai bíróságokon nagyságrendekkel nagyobb kártérítés érhető el - mondta a Magyar Nemzetnek Borbély Zoltán, a Hableány üzemeltetője, a Panorama Deck Kft. oldalán sértetti képviselőként fellépő ügyvéd.A lap szerint az szinte biztosra vehető, hogy a dél-koreai áldozatok hozzátartozói svájci vagy amerikai választott bírósághoz fordulnak kártérítési igényükkel, erre a Viking Sigyn üzemeltetőjének svájci székhelye is feljogosítja őket. A svájci vagy amerikai bírósághoz való fordulásra a magyar áldozatok hozzátartozóinak is megvan a lehetőségük, annak ellenére, hogy magyarok voltak az elhunytak, és a büntetőeljárás is a magyar jogrend szerint zajlik.

A hajótragédia három dél-koreai áldozatának holttestét továbbra sem találták meg. A Budapesti Rendőr-főkapitányság vízirendőrei a Készenléti Rendőrséggel, valamint a koreai katonákkal, parti őrökkel és tűzoltókkal együttműködve a Duna Budapesttől délre eső 215 kilométeres szakaszán kutatnak.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?