INSIDER

Kiderült, kihez kerülhet a rákospalotai tűzben árván maradt Balázska

Tagadta tettét az a férfi, akit a rákospalotai családi ház felgyújtásával gyanúsítanak a rendőrök.
  • Szerző: Ripost

M. András részegen a bosszútól vezérelve gyújtotta rá a házat lakótársaira. Ilonka néni és férje, György nem élték túl a tragédiát. A 12 éves Balázs is nagyszülei önfeláldozásának köszönheti életét.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

András eközben elmenekült, később a Nyár utcában bukkantak rá a férfira, aki még ekkor is részeg volt. A Bors információi szerint az előzetes tárgyaláson azt állította, hogy nem ő tehet a tűzről, a lángokat szerinte egy fatüzelésű kazán okozhatta, mi több, azt is tagadta, hogy elmenekült volna, szerinte nem szándékosan, csak a részegség miatt kóborolt el.

Budapest, 2020. november 23.
Családi házban keletkezett tûz oltásán dolgoznak tûzoltók a rákospalotai Pázmány Péter utcában 2020. november 23-án hajnalban. A ház több helyisége és melléképülete égett, az épületbõl három embert mentettek ki.
MTI/Mihádák Zoltán

A történtek után az árván maradt Balázst még mindig kórházban ápolják, az erdélyi kisfiúnak nem tudni még, hogy mi lesz a sorsa. Még az is kérdéses felépülése után hova mehet majd haza. A jelenlegi információk szerint egyik nagynénje fogadná magához. Csakhogy anyja is jelentkezett érte, aki rég lemondott róla.

„A nagynéni vette magéhoz, de úgy tudjuk, hogy az anyukája is, aki korábban lemondott a neveléséről, már felvette a kapcsolatot a fiával” – mondta a család egyik ismerőse.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?